Přejít na obsah

Dodelani zadnich repro


Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Spodní plast B spoupku se musí nejdřív odtrhnout od sloupku nahoře a potom vytáhnout směrem nahoru.

Ale aby to šlko udělat, tak se musí sundat horní kryt sloupku. Když jsou v autě hlavové airbagy, tak vycvaknout krytku s nápisem airbag, vyšroubovat šroubek, který je pod ní a sejmout ten vrchní kryt.

Rámeček kolem rádia jde vyndat jednoduše když se otevře popelník, tak odspodu postupně odcvaknout. Potom 4 šroubky, které drří rádio.

U některých rádií se musí vycvaknout přední panel rádia nebo záslepky šroubků.

Pak budeš muset ještě odmontovat odkládací schránku a u řidiče plast podvolantem a kryty prahů a výplně dveří. To už se mi rozepisovat nechce.

Bez nakódování to hrát nebude jestli máš origo rádio, které je kódované pro přední reproduktory.

Je tu na fore niekto zo Slovenska(najlepsie okolie Nitry) kto by mi to vedel nakodovat ? Pripadne, dokazal by som to aj sam ak si objednam niektoru z tych cinskych kopii VAG kablov ? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, mel bych dotaz ohledne reproduktoru.

Zakoupili jsme dve nove firemni auta - jednu Octavii Tour a druhou Octavii III Champion.

Obe maji shodne original Skoda autoradio (tusim ze je to ten Blues). Nicmene zvukovy projev je uplne jiny.

Tour je poslechove mnohem lepsi, ma navic 4 reproduktory vzadu (dle letaku), Champ. ma repro jen ve prednich dverich.

Chci se zeptat zdali nevite jestli skoda montuje vice typu repoduktoru nebo by stacilo v Champ. doplnit jen ty 4 zadni reproduktory?

Nevite kde by se daly tyto 4 reproduktory sehnat? Kolik by obnasela instalace? Jedna se mi o priblizne ceny.

Jsou to firemni auta, takze neprosadim repro za desitky tisic, ale byl jsem kolegy pozadan jestli bych nemohl udelat alespon neco v tomto smeru s reproduktory u toho jednoho auta.

Diky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O dodělání repro ani neuvažuj, je to hrozně pracné a drahé. Neberu-li v potaz autoservis, ale montáž svépomocí, čistě díly by tě vyšly od 3000,- Kč výše, v autoservisu musíš připočítat cenu za práci.

Pokud auto nemá vzadu ani el. okna, je malá pravděpodobnost, že tam budou svorkovnice. Jejich shánění, cena a montáž je úplně mimo rámec. Pokud tam svorkovnice jsou, největší komplikací tak zřejmě bude natáhnutí kabelu až k rádiu a kompletní zapojení.

Sám mám služební OII bez zadních repro a pro náročnost (nejen tu finanční) jsem se do montáže nepouštěl (a to nutno zmínit, že jsem jinak dodělal origo D.O., navigaci vč. výměny antény a natažení nových kabelů, atd, atd, atd..) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No autoradio si chlapi vybrali SONY DSX-A30 za cca 1400,- takze v tomto smeru vymena probehne - cili pak by se mohl projev zlepsit nebo bude treba jeste vymenit reproduktory?

Pripadne jestli mate nejaky jiny tip na autoradio (muze byt bez mechaniky) s USB do cca 1500,- tak tip uvitam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v této cenové relaci rozhodně zvukový projev vylepší, stále bych však s výměnou měničů nespěchal, nebude to potřeba - a pokud opravdu měnit něco chcete, stačí měnit pouze výškové měniče, basové jsou relativně vyhovující.

Záleží také na hlasitosti s jakou budete hrát - s vyšší hlasitostí samozřejmě roste také míra zkreslení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdar lidi. Chci se zeptat na jednu vecicku. Mam Octu 2 po faceliftu a menil jsem radio za jine. Zjistil jsem ze k radiu jsou do svorkovnice natahane kabely na zadni repro ale koukal jsem ze ve dverich repraky vubec nejsou. Demontovane nejsou to vim jiste . Je mozne ze je tam udelana nejaka priprava na montaz zadnich repro?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Měl jsem jen přední repro (4x) a vadilo mi že nemám zadní. Když začaly přední po více než 3 letech chrčet, nechal jsem si v ahifi v Brně vyměnit přední repro + vyměnit kabeláž (22,- metr) + dodělat zadní. Přední dobré 3pásmové stály 2450,- a zadní 2p asi 950,-, celkem s prací a materiálem jsem platitl cca 6200,-

Hraje to výborně, neporovnatelné s origo repro. 

Kdo váháte, neváhejte.

Obrovská výhoda je poslechová místnost v ahifi kde si nejprve vše odzkoušíte, naposloucháte rozdíl a nekoupíte přední za třeba 1500 protože zvuk těch od cca. 2500Kč Vás okouzlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Cavte hosi prave si hladam do octavie 2 vhodne repro do zadnych aj prednych dveri a vybral som si tie poradte mi cu budu oukej a problem je ze nemozem tie iste zohnat aj do prednych dverich s rozmerom 200cm a uvazujem ich tak dopasovat myslite ze to bude vadit ked budu take iste aj v predu ako aj v zadu?

 

tu davam link http://www.vzdy.sk/jbl-gto609c

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Zdravím. Přestaly mně hrát už skoro všechny originální reproduktory, tak chci koupit nové. Docela mě zaujala tato nabídka http://www.audioland.cz/reproduktory-do-skoda-octavia-ii/ Chci se zeptat - pokud zakoupím ty konektory, tak nemusím nic pájet? A jinak vyplatí se ty dveře u Octavie vytlumit? Mají tu slevu, když se to zakoupí s tím setem. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, osobně doporučuji vytlumit a klidně tam dát znovu origo reproduktory. Ty nové repro mají vyšší výkon a citlivost okolo 90dB, což už nejsou špatné hodnoty ale s origo rádiem mohou hrát tišeji než se sériovými reproduktory. A pro vyniknutí bassů bude nutné rádio více zesilovat. S aftermarket rádiem to takový problém nebude.Pokud používáš zesilovač tak je to bez problémů. Každopádně pokud budeš repro měnit tak dveře vytlum, rozdíl je markantní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...