Přejít na obsah

Roomster -Výměna předních světel Natáčecí projektorové světlomety H7


klíma jan

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

Vlastním  Roomstera rv 2007. Natáčecí projektorové světlomety H7 + mlhovky s funkcí comer light. Na poslední STK  jsem dostal zápis ,že světlomety špatně svítí doporučují výměnu. Našel jsem na internetu značku Hella za 5 tis oba světlomety. Vyplatí se světlomety vyměnit ? Pomůže to ? Roomstra mám z druhé ruky a svítil vždycky hrozně ,úplná katastrofa už jsem nechal přeleštit světlomety koupil jsem ty nejlepší žárovky a nechal vyměnit kabeláže ke světlům . Nic nepomohlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Twisted napsal:

Ty projektory se časem vysvítí a nepomůže ti žádné přeleštění ani kabeláž, světlo od žárovek se nemá jak odrážet. 

Děkuji , počítám ,že koupím značku světel Hella ,jen mám obavu  aby výměna světel za nové za něco stála,protože jsem tady na fóru vyčetl, že světla stála za houby už z výroby a že by, toho, kdo ten světlomet vynalezl měli vyhodit. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 5 tis. oba projektorové bez natáčení - tomu bych rozuměl.

Jsi si jistý, že se jedná o světlomety s natáčením za uvedenou cenu?

Já jsem u Fabie II 2009 se stejnými světly jako máš ty, zjistil stejně jako ty, že ve srovnání s Fabií I to svícení nestojí za nic.

Světla jsem rozebral, vyčistil, malinko to pomohlo.

Dal jsem do nich 100W žárovky, zase to malinko pomohlo.

Ale pořád to nebylo k ničemu, ve srovnání s tím, jak svítila Fabia I.

Až přestavba světel na bixenony z nich udělala rozumně svítící světlomety.

Ale na STK jsem se s nimi bál, tak jsem je po necelých 2 letech vyměnil za ty originální s někým, kdo se nebál.

Tak jezdím se 100W žárovkami - jejichž teplo určitě světlometům dobře nedělá a počítám s tím, že je taky budu muset vyměnit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte pravdu, opravdu to vypadá ,že prodávající prodává pouze světlomety s čočkou ,mě tam zmátlo ,jak prodávající píše v inzerátu o těch natáčecích motůrkách.

Ale dávat 10 tis za originální světla ,to je tedy masakr 5 tis bych dal ale 10 tis? asi hodím funkci corner za hlavu ,stejně to je k ničemu. Asi by nebyl tam dát světlomety pouze s čočkou co vy na to ? děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu inzerátu, je tam telefon na prodávajícího, tak se ho zkus zeptat jaké je u těch světel originální číslo dílu, v tom odkazu ode mě je na jedné z fotek číslo dílu natáčecích světlometů, případně říci prodávajícímu, že podle fotek to nevypadá na ty natáčecí, uvídíš, co ti poví a další věc, když si to necháš poslat na dobírku, tak před zaplacením je můžes zkontrolovat. Dopředu bych určo nic neplatil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Na Fabii 2/Roomster byly 2 druhy naklápěcích světel. Dle fotek výše to vypadá na ty dražší "5J1 941 016 B". Ve škodovce chtějí za kus 15k, výrobcem světla je Hella a u něj se dá kus koupit za 5k.

 

Letos na jaře jsem byl donucen světlo měnit, jelikož jsem byl nabourán a pojišťovna mi zaplatila samozřejmě jenom 1 nové světlo. Což už při pohledu vypadalo hnusně, nehledě na to jak by to asi vypadalo za pár let..

 

Takže jsem druhé (Hella) objednal ze škoda dílů a šel měnit. Práce na půl dne, ale podle montážní příručky se dá udělat bez problému. Akorát tam je jeden "chyták" - v nárazníku byl navíc připojen senzor od (asi) venkovního teploměru, o kterém nebylo v příručce v souvislosti s demontáží předního nárazníku ani slovo.

 

Rozdíl ve svítivosti starých a nových světel jsem popravdě nějak zásadně zaznamenal, ale původní světlomety už se začaly trošku loupat a stejně bych se nějaké renovaci nevyhnul.

 

Do světel používám už řadu let žárovky, které prodávají v Tescu - H7 GE Megalight Ultra + 120/130% 12V 55W (nedávno to rebrandovali na Tungsram). Vydrží většinou +- rok a 2ks stojí kolem 400-500 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
před 27 minutami, Wampik napsal:

A není jednodušší tam dát světlomet obyč. H4 a nebude svítit nakonec lépe? Půjde tam vůbec namontovat.? Plese poraďte, taky se trápím s nízkou svítivosti čoček. 

Jsem vyčetl, že se musí upravit elektronika a že je to dost složité. Mám světlomety s funkcí corner a v noci už raději nejezdím vidím před sebe tak 10 metrů . Jízda v noci je pokus o sebevraždu. Když už musím jet v noci jezdím na "dálkové" světla je to o něco lepší,protijedoucí řidiči to ani nepoznají ještě mě nikdo "neproblikal" 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...