Přejít na obsah

Chiptuning


boban1108

Doporučené příspěvky

Čekám na tento motor. Jsem už usedlejší, chci něco silného, ale ne RS, protože nechci tenká kola a tvrdý podvozek. Takže čekám na 2.0 TSI a chtěl bych jí nechat očipovat, aby se ještě něco na síle přidalo :-). Ale jsem úplný laik a nevím, jestli se toho nebát. 

Narazil jsem na nabídky zvýšení výkonu asi o 30 KW, zvýšení krouťáku a snížení spotřeby o 10% (to zní jako perpetuum mobile). Dokonce ta firma nabízí, že to zanese i do velkého techničáku. To celé asi za 11000 Kč.

  

Poraďte prosím. Zmenší to nějak životnost auta (motoru)? Co záruka? Radši nedělat? Nebo se vůbec nebát a jít do toho? Případně nějaké konkrétní tipy na firmy, s kterými jsou dobré zkušenosti? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Pročetl jsem většinu vláken o čiptuningu na českým internetu, a jediný tři chipy, co bych byl ochotnej riskovat, jsou:

-Motorpower (komentuje rozumně a jeho příspěvky dávají smysl, navíc, pokud jsi ochotnej mu věřit, mu jezdí po čipu několik sanitek řádově statisíce km, což mi přijde jako slušnej důkaz spolehlivosti)

-TDIFun

-APR - jestli to správně chápu, je to zahraniční firma co jen poskytuje soft (kterej by měl být kvalitní), ale nahrávají ho jiní, a jsme zase u té důvěry.

 

Jinak musíš počítat se zvýšenou zátěží na celej pohonnej řetězec, takže to chce zkrátit intervaly oleje a filtrů, počítat že může dřív odcházet spojka, nebo cokoliv jinýho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zavolej panu Šímovi (www.motorpower.cz). Ten ti celou anabázi úpravy rád vysvětlí. Nedávno jsem u něho byl taky na úpravě a o OIV jsme se bavili. Řekl, že ty zatím neupravuje, protože auto je prý stále online a jakmile by poznalo upravený software, hned o tom budou v Boleslavi vědět = konec záruky. 

 

Taktéž neshledávám žádnou výhodu v zápisu úpravy do TP. K čemu to je? Jakmile si toho všimnou v servisu, automaticky si udělají poznámku a při prvním uplatnění záruky na jakoukoliv část pohonného ústrojí se budou kroutit. To samé při prodeji - spoustu zájemců to může odradit. Podle mě je lepší to tam nemít.

 

Já sám jsem s úpravou od Motorpower spokojený a doporučuji. Ale nechal jsem upravovat auto, které není online. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

@hamounmožno si našiel niečo viac než ja.

APR - robí tuning pre 2.0TSI 245k -> toto vedia všetky tuningové firmy, zjavne tam nie je blokácia RJ

RacingLine - našiel som dealera 15km odo mňa -> okrem rôznych blbostí predáva teda aj "kompletný tuning". Kliknem značku Škoda, ponúka mi viacero motorov. Pre 2.0TSI 245k ponúka APR tuning RJ a pre všetky ostatné motory RacingLine "krabičku". Takže nič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omluva na mé straně - pravda 2.0TSI v nadpise. Nechal som sa uniesť chtíčom po tuningu.

Mám 1.5TSI a hlavne by som sa rád zbavil 2-Valcového chodu, ktorý myslím slušne ničí motor takže Cimbu a BSR sledujem na ich stárnkach pravidelne, resp. píšem maily na nich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...