Přejít na obsah

Bezdrátové nabíjení telefonu - výpadky


Doporučené příspěvky

Ahoj, máte někdo problémy s bezdrátovým nabíjením telefonu? Mám iPhone XS a v předchozí generaci to bylo cajk, ale tady jak je větší přihrádka, mobil tam poměrně poskakuje/popojizdi a nabíjení se vzdy po nějaké době přeruší. Obaly nepoužívám a je jedno, jestli mobil vlozim do rohu, na okraj ci jinak, proste se vzdy po chvili prerusi. Ostatní bezdrátové nabíječky funguji v pohode.
Mam auto chvili a nechci to hned davat do servisu, navic s nima budu miset dobu jezdit, nez se to projevi a tak.

 

Díky za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Potvrzuji - telefon se hodně zahřívá (respektive ta podložka je hodně teplá). Co se týče klouzání a přerušování nabíjení, pořídil jsem nano podložku - ta sice zezačátku hodně lepí na telefon, ale když se na ni nechá sednout trochu prachu a zašpiní se, ta přilnavost je dobrá a problém je vyřešen... Každopádně, ten gumový materiál nebo struktura není vůbec vhodná a kdyby tam bylo ohraničení, jako je třeba u Scaly, tak by problém vyřešili...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Kodiaqu se mi telefon taky hodně hřeje. Podle mě to bude dělat všem, kdo ve Škodovkách bezdrátově nabíjí. Problém vidím v té "podložce". Mám doma několik bezdrátových nabíječek a když je telefon nabitý, tak se prostě odpojí a nenabíjí, telefon je normálně chladný. Ty co jsou použité v autě to neumí a tudíž to do telefonu valí pořád i když je nabitý. Pak se může stát, že to telefonu vadí (vadí to hlavně baterii). V případě menších telefonů bude záležet, ve které části je nabíjecí cívka, někdy opravdu záleží na mírném posunu a už to nebude nabíjet nebo vypadávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I nabíječka může mít tepelnou pojistku a proste se vypnout (u uzavřených konstrukcí se to dá i ocekavat). Kazdopadne, pri delsim nabijeni se telefon zacne po case sekat (jak je zhraty, snizi se vykon). Takze, podle me, to muze byt na strane telefonu i nabijecky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, telefon hřeje, seká se jak idiot, Waze často blbne, to nabíjení nebude úplně vychytané. Po 2 hodinách jízdy s Waze a vypnutým displejem se telefon na nabíječce v podstatě "drží" na své kapacitě a moc nenabíjí (možná trošku). Podle mě nemá dostatečný výkon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna bezdrátové nabíjení je extrémně náchylné na správnou polohu/dotyk s telefonem. Pokud tedy nesedí úplně dobře kvůli velikosti přihrádky, není se co divit. Každý pohyb, vibrace přerušují kontakt s cívkou, navíc většina lidí má na telefonu obal, což taktéž účinnost výrazně snižuje. Do té doby, než se i u aut začne používat něco na způsob MagSafe, tak na pohodlné bezdrátové nabíjení v přihrádce můžeme zapomenout.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná to je špatně pochopeno, ono to nabíjí, ale prostě během hodiny to několikrát naskočí jak kdyby si ten telefon zvedl a znovu položil. A poloha té dobíjecí plochy je podle mě v pohodě. Ta nabíječka není uprostřed té plochy, ale bude po celé ploše, jinak by to fakt fungovalo jenom někde a člověk by tam ten telefon musel "nalepit". A to se neděje. Navíc MagSafe není úplně topové řešení s ohledem na to, že to celkem rychle poškrábe záda telefonu (jasně, je to mobil, ale ten mobil stál 37 tisíc a až ho budu prodávat, tak chci, aby vypadal co nejlépe = dostal nejvíc peněz). 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No, takze stejne problemy jako u nas ostatnich 😀

Pouzdro nepouzivam, mam ve nabijeci vanicce vlozenou protiskluzovou nanopodlozku a nabijeni neni prerusovane. Dlouho jsem nejel dele nez pul hodiny - nabijeni se neprerusi, ale telefon se i tak dost zahreje (iPhone XS)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na krátké cesty mi to nevadí, ale já nevím no, jednou to má být bezdrátové a fungovat a ono to sice nabíjí, ale Waze je roz*ebanej, telefon se nedá používat, jak je zasekaný.... problémy s přehříváním i u jiných Škodovek.... tzn. zase kvalitní výrobek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U O3 jsem s timhle vubec problém neměl (nezdalo se mi, ze by se telefon zahrival). Ale taky je pravda, ze jsem tam nepouzival Car Play (byl jen dratove - nepohodlne). Nikdy jsem nezkousel telefon bezdratove nabijet a a k tomu ho zatezovat (treba videem nebo navigaci)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
před 21 hodinami, dafro napsal:

To už fakt není možné! Takže si koupím nové auto, nový telefon a Škodovka mi řekne, že to nové telefony nepodporuje? Teď jsem rád, že jsem těch 6k ušetřil.

 

Za mě to není jejich problém. To, že si Apple udělá najednou něco sám jinak je za mě jejich boj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...