Přejít na obsah

Bezdrátové nabíjení telefonu - výpadky


Doporučené příspěvky

Všechny iPhony který podporují bezdrátové nabíjení, tj. od iP8/X a novější fungují ve standardu Qi. MagSafe objevující se nově u řady 12 je jen nová funkcionalita, která nemění podstatu Qi standardu, tu plní samozřejmě stále. Ať si ŠA hovoří co chce, jde pouze o laciné výmluvy jejich problému.

  • Pozitivní 2
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

S tím zahříváním tel souhlasím, ale to je normální jev při bezdr. nabíjení, není to chyba nabíječky v Octavii. S přerušováním nabíjení během jízdy však problém nemám, ale to možná díky velikosti mého telefonu (Galaxy S10+).

Problém samozřejmě nastává, kdy v autě aktivně využívám AA a bezdr. nabíjím. Jakmile zapnu zároveň navigaci a např. Spotify, po cca 15-30min se telefon prostě přehřeje a začne brutálně sekat, protože se mu sníží výkon. Teď jsem seděl v novém Hyundai Tucson a tam u toho někdo alespoň přemýšlel = zespod té podložky je větráček, který ochlazuje záda telefonu, aby se telefon během nabíjení nepřehrál. Super věc a přitom taková maličkost.

To by chtělo v té přihrádce zvrchu udělat otvor, narvat tam větráček z PC ať ofukuje telefon a třeba by bylo po problémech 😃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahoj, přidám nedávnou zkušenost - po předchozím zkušenostech už při bezdrátovém nabíjení nenaviguju víc jak hodinu, telefon (Xs) se pak tak zahřeje, že se nedá použít.

Takže cesta cca 600 km telefon připojený kabelem a puštěná navigace, k tomu jsem telefonoval a po cestě se zhruba 7x odpojil = aniž by se telefon fyzicky pohnul, vypadlo carplay, Columbus tvrdil, že žádný telefon není a po ručním připojení zas nějakou dobu fungoval. Občas to vyřešilo odpojení kabelu a 2x jsem musel Columbus komplet restartovat...tvl fakt pecka jim to funguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Momentálně řeším obdobný problém s bezdrátovým nabíjením (Galaxy S9+) u Octavia IV. Chvíli se telefon nabíjí, poté přestane a za nějakou dobu opět nabíjení naskočí. Zkusil jsem nabíjení přes kabel a děje se to samé. Také vyzkoušeno v jiné Octavia a vše bylo funkční. Takže jsem dospěl k názoru, že není chyba v telefonu, ale v nabíječce auta (p.s.: doma nabíjím taky bezdrátově a vše funguje na 100%). Možná nějaký vadný kontakt pod nabíječkou (nabíjecí podložka jde zvednout a prověřit kontakty). Jinak, směr servis :-( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to v autě budu mít (ještě nemám, snad se do roka dočkám 😊), ale obecně s bezdrátovým nabíjením mám tu zkušenost, že je to hodně citlivé na polohu. Stačí posunout mobil na podložce o pár milimetrů a už to má výpadky, nebo nejde vůbec. Tak jestli ten S9+ je trochu menší než podložka a hýbe se po ní ...

  

Pokud ale říkáš, že se to děje i s kabelem, tak pak bych se pídil po příčině v mobilu. Není přehřátý a nevypíná tudíž dobíjení? On třeba v autě naviguje, přehráváš přes něj hudbu apod. 

Editováno: , autor: boban1108
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...