Přejít na obsah

Dodělání lane assist


Imotep. 3

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Pokud nemáš kameru a musíš do ní investovat, určitě se to kvůli Lane Assist nevyplatí... jednom ta dodatečná montáž kamery vyjde okolo 9500,- bez práce....

 

Např. zde:

https://www.maxildily.cz/Celni-kamera-pro-system-asistence-ridice-Original-3QD980654A-d12899.htm?tab=description

 

Pořád se divím, proč si lidi v době internetu nepřečtou něco na netu, než si koupí auto. Např. v tomto případě stačí stále dokola na fóru opakované koupení čtení dopravních značek za 2500,- (či skladovky, co jí má) a pak už se dá ostatní, co je spojené s kamerou, jen dokódovat...

Editováno: , autor: PetriCZECH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jste si vědomi, že "podmínky" se u konfigurací mění v průběhu času, že? U mně (objednávka 7/2020), to šlo...ale je fakt, že adaptivní tempomat je u Sportline ve standardní výbavě. To znamená, aby byly Vaše rozčarování na místě, musíte i uvést, jakou verzi výbavy kupujete. Je jasné, že např. u Active bude těch možností méně nebo si člověk připlatí a pak už je otázkou, jestli raději nezvolit vyšší výbavový stupeň.

Editováno: , autor: PetriCZECH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, PetriCZECH napsal:

Pánové, jste si vědomi, že "podmínky" se u konfigurací mění v průběhu času, že? U mně (objednávka 8/2020), to šlo...ale je fakt, že adaptivní tempomat je u Sportline ve standardní výbavě. To znamená, aby byly Vaše rozčarování na místě, musíte i uvést, jakou verzi výbavy kupujete. Je jasné, že např. u Active bude těch možností méně nebo si člověk připlatí a pak už je otázkou, jestli raději nezvolit vyšší výbavový stupeň.

Máš částečně pravdu. Bohužel to není problém jen nejnižších výbav, ale v současné době třeba i Style.  Spíš mi přijde, že Škodovka změnila strategii. Možná si uvědomili, že lidi některé funkce kupují jen proto, aby měli potřebný hardware a vzápětí si mohli nechat dokódovat ty dražší.

Editováno: , autor: dafro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že i fóra, jako jsou tato, si čtou zaměstnanci ŠA (a není jich málo) a ti "pružně" reagují...
@Husita u mě objednat šlo (7/2020). Dokupoval jsem si např. Asistent změny jízdního pruhu (10600,-), a myslím, že to šlo dokoupit za 2000,- právě proto. Aktuálně to v konfigurátoru nejde, to ale neznamená, že to OPRAVDU nejde - konfigurátor mívá často chyby. Lepší je si to ověřit u prodejce při konfiguraci vozu z jeho strany, tj. při vytváření objednávky.

Editováno: , autor: PetriCZECH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trik s objednáním Rozpoznání dopravních značek bohužel minulost. Rozpoznání dopravních značek dnes bez LA  neobjednáš . ACC na to taky nemá vliv.  Dodělávat to dodatečně ale podle mě nemá smysl. To by byla raketa. Možná už to ani nepůjde. Takže fakt dobře zvažovat, co objednat nebo koupit.

 

Na druhou stranu chápu některé dotazy na dodělání, protože ne každý kupoval nové auto a mohl si vybírat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • Pawouk změnil název na Dodělání lane assist

Cau nechci delat reklamu ale nejaka firma prestavb* neco dela dodatecnou montaz skoro vsecho, zajimalo by mne jestli jde dodelat Lane assist i do Karoqa modelu 2021 a vys kdyz maji MIB3, co jsem vycetl tak to muze byt docela problem. Pripadne dela Ferda takove dodelavky taky, nebo jen koduje? Dale nechapu proc je nutne vzdy menit sklo, to tam netaci prilepit jen tu kameru a zkalibrovat pokud ji nemam na aute..? U vyhrivaneho skla to muze byt problem, nebo se mylim? Predem diky za info od nejakeho odbornika, nejlepe Ferdy..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Není problém dodělání čelní kamery, žádné "čtení značek" se u kamer MFK2/ 3xx "nekupuje". To platí až u MFK3. Výměna skla na pojistku, samotná montáž + kamera kolem 10-11tis (tedy aspoň u mě). Auto pak má: Light Assist, Lane Assist, Sign Assist (v kombinaci s DSG pak i Traffic +Emergency Assist). Dělal jsem mnohokrát.

Editováno: , autor: Lukkii
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj. Jsem v podobné situaci. Koupili jsme si do rodiny půlročního Karoqa Sportline, rok výroby 2022, ještě před FL. Má ACC, má side assist, ale jen malou kameru na dálková světla. Bohužel jsem si nemohl výbavu vybrat a štve mě to. 

 

Rád bych tam nechal dodělat Lane Assist a rozpoznávání značek, případně i další asistenty, které jdou získat díky přední kameře (jestli takové jdou - třeba v kombinaci s DSG Emergeny Assist?) 

 

Ještě otázka k Lane Assistu - jaká by to byla "verze", kdybychom to tam doinstalovali? Na svoji staré O3 mám takový ten starý LA, který jenom tukne do volantu, když se blíží čáře. Dá se u Karoqa aktivovat to aktivní vedení uprostřed pruhu, nebo ne? 

 

Máte odhad, kolik by mě taková sranda stála? Předpokládám, že bude potřeba výměna čelního skla, z čehož moc nejsem nadšenej. Sotva jsem uzavřel smlouvu a pojistku, už to tam dávat jako pojistnou událost... 😀

 

Každopádně, kdyby se našel někdo v Praze a okolí, co by to byl schopný celé udělat, rád se domluvím. 

 

Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...