midlan 0 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 Ahoj, v konfigurátoru Škoda se zas objevil motor 206kW. Předpokládám, že to není původní CJXA 206kW, ale nějaký nový. Ví o něm někdo víc? Já jsem zatím nikde nic nenašel. Quote Link to post Share on other sites
Epi 69 Posted January 5 Share Posted January 5 (edited) Předpokládáš správně, proti původnímu CJXA je tato verze dost rozdílná. Nevím, co přesně prodělal motor za změnu, každopádně proti dosavadní 200kW verzi tuto novější 206kW dost popustili kroutícím momentem. Dosavadní verze měla 350Nm, kdežto nová má 400Nm. Patrně bude i dost živější - zrychlení na 100 se posunulo o 0,4s. Lift má 5,2s, combi 5,3s. Jinak čerpám informace z tohoto veřejného souboru technických dat přímo od Škody - technická data Superb. Edited January 5 by Epi 1 Quote Link to post Share on other sites
Lane800 0 Posted January 8 Share Posted January 8 Na podzim jsem si superb 200kw objednal. Krátce potom se ale v konfiguratoru objevila verze 206kw. Mé auto má jít do výroby teď na konci ledna. Tušíte někdo, jestli už fabrika vyrábí verze 206kw? Ať vím, na co se těšit 😊 Quote Link to post Share on other sites
Epi 69 Posted January 8 Share Posted January 8 Úplně to sem nepatří. Můj názor je, že pokud máš objednáno 200kW, dostaneš 200kW. Ale neboj i tak je se na co těšit a svezení parádní. Quote Link to post Share on other sites
midlan 0 Posted January 13 Author Share Posted January 13 (edited) Koukám že se vrátilo dvojí vstřikování, přímé + nepřímé což měl právě 206kW CJXA, to je skvělá zpráva. 200kW má jen přímé pokud vím správně. Edited January 13 by midlan Quote Link to post Share on other sites
Epi 69 Posted Saturday at 04:40 PM Share Posted Saturday at 04:40 PM Ne, i verze 200kW má obojí. Jediný aktuální benzín, který má jen přímý vstřik je 1.5TSI. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts