Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Postupně se tato novinka ze Škoda Enyaq iV rozšíří do ostatních modelových řad. Prvek výbavy zobrazující v reálném čase virtuální ukazatele (šipka navigace, ikona cíle vaší cesty, nebezpečně se blížící auto atp.). Jinými slovy v náročných dopravních situacích zbavuje řidiče nutnosti dívat se často na přístrojový štít nebo centrální displej. Lze tak neustále věnovat pozornost silničnímu provozu. Nová technologie je pro mě vítané rozšíření.

 

406677565_head-updisplejsrozenourealitou.thumb.jpg.003c83f19f7502ae73364dcbea9eb063.jpg

 

Na druhé straně přesouvání i "minimálního" množství pečlivě vybraných informací do zorného pole řidiče nemusí každému sedět. Bude možné korigovat promítání pouze vybraných např. navigačních informací a oranžové prvky upozorňují na nebezpečí deaktivovat?

 

Podotázka k zobrazování navigace. Vestavěné navigace považuji je za přežitek a nevěřím jim. S trochou nadsázky to už je lepší manželka s papírovou mapou. Bude proto možné použít head-up displej včetně AR-HUD k promítání údajů z navigačních aplikací (Google Maps, Apple Maps, Waze)? Ptám se, protože některé značky mimo koncern přesně takové propojení začaly nově podporovat. Pak by mi dávalo smysl si za tuhle technologi u koncernu připlatit.

 

Pro fanoušky technologií článek o společnosti Continental z roku 2005. V závěru jsou zmíněné další možnosti rozšíření o technologii elektronického horizontu tzv. eHorizon AR-HUD.

Editováno: , autor: rimsy2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • rimsy2 změnil název na AR-HUD - rozšířená realita i pro navigační aplikace?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...