Přejít na obsah

Snímač teploty chladiacej kvapaliny


Doporučené příspěvky

Zdravim mám Roomster 1.2tsi 77kw a včera sa stala vec ktoru som tu na fóre Nenašiel

po 2hod jazda a vychladení turba som vypol motor cca po pol hodine som naštartoval auto a po prejdení cca 500metrov mi vyskočila kontrolka vody vypísalo skontrolujte Chladiacu kvapalinu-príručka a ručička vody klesla na 0.

po vypnutí motora a cca po 1min otočení kľúča nie štartovanie ručička vody vybehla na 130 stupňovať a potom hneď klesla na 0 stupnov 

Po 5 minútach som auto naštartoval ručička ukázala teplotu 90stupňov ale cca po 500metroch zas klesla na 0stupnov a odvtedy sa ručička nepohla. Chladiaca kvapalina sa nestratila a nie je vidiet že by niekde tiekla.

odpojil som snímač na expanznej nádržky Zapol naspäť a odvtedy svieti kontrolka motora 😥 a este mi roztrhlo hadicu na odvetrávanie veka hlavy valcov a motor začal strašne klepat otázka je môže byť problém snímač teploty chladiacej kvapaliny?? A to je dôvod kontrolky motora?? Ďakujem za odpoveď a pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už sa nato prišlo problém bol snímač chladiacej kvapaliny motora zrovna ten snímač čo je pod krytom kde je termostat motora a vymenila sa nádobka na chladiacu kvapalinu bola doliata na Max a prejdení cca 15km je voda medzi Max a min dúfam že sa nestráca lebo ja už porazí!!! TSI už nikdy viac 😥

IMG_20210104_091103.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musis podivat na motor kde je unik nebo flek ruzovy.

 

Kdyz mi prasklo vodni cerpadlo to mi teklo ven. Kdyz jsem jezdil to bylo jeste dokonce i dobre ale kdyz jsem auto nechal na par dnu (stacilo 3) tak byl flek) .

Zkontroluj ci Ti nespotrebuje chladicovky. Nemas bileho dymu z vyfuku?

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Pri výmene expanznej nádrže sa ti mohol zavzdušniť systém. Trvá to nejaký čas kým sa systém úplne odvzdušní. Ja som po výmene vodnej pumpy odjazdil niekoľko sto kilometrov  zrazu hláška svieti červená kontrolka chladiacej kvapaliny. Tá sa potom dolilal na max, a potom už nebol žiaden problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...