Přejít na obsah

DSG řadící mapa, 2.0.Tdi 110Kw


Robie_08

Doporučené příspěvky

Dnes jsem byl na výměně oleje v převodovce a mechanik mě upozornil, že moje DSG neřadí uplně "správně". Jedná se o to, že když se rozjíždím na D1, v podstatě hned jak se dá auto do pohybu přeřadí na D2. (Jízda po rovině se zahřátým motorem a lehkou nohou) Říkal mi, že by mezi D1-D2 měla být aspoň 3-4s prodleva. Jak řadí Vám DSG? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne to radí rovnako na dvoch autách, jedine ak ti šklbne pri preradení z 1 na 2 tak môže byť zlý použitý olej, opotrebované spojky, nejaka chyba mechatroniky. 

V režíme S to podrží prvý stupeň dlhšie inak to hneď aj v kolóne zaradí 2 stupeň. Skoro vždy sa pri pomalom pohybovaní rozbiehaš z druhého stupňa.

 

PS: mne inak vadí príliš dlhý preklz spojok niekedy by to mohlo skôr zopnúť tie spojky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za reakce, tak to se mi oddechlo, protože jsem to zkoušel na našem druhém autě s motorem 135kw u kterého jsou ty rozjezdy právě podobné tomu, co říkal ten mechanik, ale jak píšete 3-4s to rozhodně nebylo, ale je tam znatelnější mezera mezi 1-2 oproti 110KW motoru (nevím jestli nemají tyto silnější motory delší kvalty). Každopádně po výměně oleje v převodovce to řadí o poznání lepé. Celý projev řazení je hladší a bez cukání. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mam pocit ze jsem casto videl pri pomalem rozjezdu D2

a i dost rychle odrazuje na vyssi stupen nenechava vytocit nizke stupne, oproti treba SIIfl 103kw dsg ktery bezne klidne ke 3000ot i pri pomalych rozjezdech...

 

Editováno: , autor: J_V
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...