Přejít na obsah

Čím nahradit SWING?


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mám ve své FII FL r.v. 2011 SWING a rád bych ho nahradil něčím jiným - přece jen, hudba na CD už je v současnosti trochu otrava, nutnost propojovat telefon kabelem přes AUX (když chce člověk přehrávat hudbu z telefonu) už taky úplně rajc není...

 

Nicméně se trochu ztrácím v tom, čím to smysluplně nahradit, aby:

 

- to hezky a přesně pasovalo to palubky místo SWINGu

- mělo možnost přehrávání z USB, z BT

- a zachovalo to funkci zadních parkovacích senzorů (co jsem pochopil, tak se tam nedá plácnout "cokoli" a čekat, že senzory se budou na displeji zobrazovat jako na továrním SWINGu).

 

Existuje v současnosti něco takového? Ideálně tak s cenovkou kolem pěti litrů, přece jen auto jako takový už bůhvíjakou tržní hodnotu nemá a tak se mi tam úplně nechce kupovat něco za dvaciáše, leč nějakej ten rok bych "fabku" ještě klidně používal, takže by to potěšilo..

 

Díky za tipy!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se ponořil do nabídek různých e-shopů a zjistil, že jsem si zase na sebe uplet bič tvl...

 

Buď najdu origo autorádio škoda, který nebude mít problém s parkovacími senzory, ale postrádá něco z dvojice BT připojení/USB vstup, nebo najdu nějaký neorigo, ale tam je zase to, že to nejspíš "nesežere" parkovací senzory... Nebo koukám blbě? :-)

 

Co jsem zatím našel a bylo blízko mým představám - Bolero

 

https://www.audiocom.cz/modelove-rady/skoda/autoradio-skoda-bolero-bosch-eu-pro-octavia-ii-superb-ii-fabia-ii-rapid-roomster-yeti-6500cz

 

Ale nemá USB vstup a pro BT HF tam má jen uvedný "vstup", tak nevím, jak je to s přehráváním přes BT (asi nemá)

 

Pak toto

 

https://www.audiocom.cz/modelove-rady/skoda/autoradio-skoda-rcn-210-bluetooth-fabia-i-octavia-i-superb-i-6742cz

 

To má BT, USB, ale zase se tam nepíše nic o parkovacích senzorech a bůhví, jestli by vůbec do FII nějak rozumně pasovalo...

 

Pak jsem zabrousil do "neorigo" vod a narazil na toto

 

https://www.protveauto.cz/2din-autoradio-android-pro-vw--skoda--seat/

 

Nicméně tam zase vůbec netuším, jak by to bylo s těma parkovačkama, zbytek požadavků (BT, USB) splňuje, jak je to s bezproblémovostí montáže do FII taky nemám šajn...

 

Editováno: , autor: Pictus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Vec je tezka. Zustava jen origo radio.

 

Napadlo mne takove mysleni. Nechtel bus kupit neorigo 2 din s couvaci kamerou a couvacky predelat takhle aby jen pipaly pri couvani? Pro mne by to bylo dobre reseni. Radio kupis za cca 5000, 5800 kc + dodelani couvaci kamery.

 

Autoradia v polsku jsou levnejsi nez v cesku. Muzes kouknout i k polska na online obchod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@TOMUS: Jestli Tě chápu dobře, tak to myslíš tak, že by se to sice nezobrazovalo na displeji, ale senzory by dál "pípaly"? Tak to by mi asi v pohodě stačilo, já na to beztak v 98 % případů nekoukám, jen poslouchám to pípání a používám to hlavně při parkování, kdy vím, třeba tady u nás v ulici, kdy přesně to zastavit, abych nacouval k za mnou stojícímu autu tak akorát, abych se na něj nelepil moc, ale zase ani málo a neplýtval prostorem...

 

Jestli by to takhle šlo, tak to by asi funkci plnilo, já myslel, že i to "pípání" je nějak neodbytně spjato s rádiem??? Obraz tedy případně klidně oželím, ale o "zvuk" bych nerad přišel, protože jsem na to u svého auta zvyklý a nerad bych pár aut/lamp/popelnic během "odvykání" omlátil na parkovišti :-D

 

Pokud by to takhle šlo, tak bych asi klidně mohl koupit toto, co mám v odkazu výše, ne?

 

https://www.protveauto.cz/2din-autoradio-android-pro-vw--skoda--seat/

 

Je tam i info o tom, že umožňuje připojení couvací kamery... a couvací kameru mají v tom samém e-shopu taky

 

https://www.protveauto.cz/parkovaci-kamera--nocni-videni-hd/

 

To by předpokládám použít šlo?

 

V tom případě by to asi pro mě bylo použitelné a přijatelné řešení... ;-)

Editováno: , autor: Pictus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pictus ano dobre mne rozumis :kol-47:

Asi neni spojene s radiem. Senzory maji vlastni pipak.

Radio z prvniho odkazu, to cina. S cinou ruzne je. Hlavne radio FM ma horsi prijem stanic. Lepsi je volba kupit znackove radio pioneer kenwood nebo clarion. Mezi 5000 a 6000 korun klidne kupis neco fajniho. Jestli jde na tuner FM (prijimac FM) to kenwood ma nejlepsi. Zustava jen rozmer radia delka, sirka, vyska radia.

Muj navrh:

Kenwood

 

couvaci kamera

 

filter pro couvaci kameru

 

Ja mam tuto kameru couvaci

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. A nezkoušel jsi jestli nemáš v tom origo rádiu swing i bluetooth? Já mám taky swing,škoda po FL a bluetooth tam mám a spojení s mobilem není problém,jak na volání,tak přehrávání hudby. Jestli nemáš,tak dokoupit bt modul origo k rádiu.

 

Editováno: , autor: Albín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže menu rádia prolezeno, BT nenalezen...

 

Nicméně aspoň sem si upravil "Level" pro AUX a hraje to nyní líp než před tím hrálo, takže přinejmenším mohu do vyřešení hudbu lépe pouštět tudy... ;-)

 

Ale o tom BT zauvažuju, vypadá to jako dobrá varianta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak řešení nakonec bude asi úplně jiné...

 

Zmínil jsem se o tom kolegovi co má mj. menší autodopravu a ten mě nasměroval na udělátko, co kupoval chlapům co pro něj jezdí, co taky zatoužili na starším rádiu pouštět hudbu z mobilu.

 

https://www.alza.cz/sencor-swm-4545-bt-d5715544.htm

 

Udělá to "lokální radiostanici", kterou si člověk naladí a ono to posílá do rádia. Frekvence toho bazmeku se dá měnit, kdyby se to náhodou "tlouklo" s nějakou radiostanicí co na dané frekvenci v daném místě vysílá. Koupeno dnes, zatím testováno BT připojení, funguje na pohodu, kvalita zvuku fajn, k testu přehrávání z USB nebo SD karty se dostanu později. Jasně, bude to mít asi svoje úskalí třeba v podobě procházení větší sbírky hudby na flashce nebo kartě oproti tomu, kdyby to bylo v rádiu, ale pořád je možnost to dát do telefonu a za mě je to velmi přijatelný kompromis vzhledem k ceně, s ohledem na to, že BT modul by mě i s montáží vyšel někde kolem 2 tis. Kč, co jsem koukal, kdybych tam chtěl přidělat ještě MDI, aby fungovalo i USB, byl bych v celkovejch nákladech někde kolem "bůra".

 

Tady mám řešení, co bylo "nainstalováno" za pět minut bez montáže čehokoli a stojí desetinu...

 

Prý se to dá sehnat i na "Alíku" ještě levnějc, ale zase tady jsem to mohl (a ještě můžu) případně vrátit, kdyby se mi to znelíbilo, do 14 dnů.

 

Jo a poznámka - vedle ruční brzdy FII se to akorát vejde, je tam ještě 0,5 cm rezerva. Trochu jsem se toho bál, protože ta 12V zásuvka je ručce docela blízko, ale vyšlo to. ;-)

 

Tak jen pro inspiraci, kdyby někdo taky řešil, jak ke Swingu dostat konektivitu z mobilu a USB, že je i tahle varianta.

 

Každopádně díky všem zúčastněným za snahu pomoci a jejich nápady, i když jsem se nakonec vydal jinou cestou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je vidět, ono to má vychytaně 2 USB. Jedno na nabíjení a druhé na flashku. Pěkně to ti soudruzi ze Sencoru vymysleli.

 

SD karta je samozřejmě varianta, ale flashka se jednak líp nosí po kapsách a druhak se na ni dá nahrát kdekoli, já třeba na desktopu čtečku SD karet napevno nemám, mám adaptér do USB, který vždycky hledám jak pitomec :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Já toto dilema řešil také a postupně. Nejprve originální BT-modul ke Swingu... To má bohužel tu nevýhodu, že si tlačítky na volantu ani na rádiu nemůžete např. přepínat skladby, které hrají přes BT-Audio. Je to vlastně takový Aux, ale bez kabelu. Paradoxně přes hlasové ovládání BT jednotky to lze... Limitem je právě rádio Swing. Zůstává i limit, že mimo telefon nemůžete mít svůj pakl hudby v autě jinak, než na CD, což je dnes už trochu předpotopní technologie, navíc listovat např. složkami na CD je vrcholně nepovedené (vidíte buď pořadové číslo stopy/složky a můžete přepínat, nebo si dáte info, pak vidíte její název, ale přepínat složky nemůžete)...

     Pak jsem zvažoval, jestli tedy Bolero, Amundsen/Amundsen+ (RNS310/RNS315), RNS510 nebo nějaké neorigo řešení (např. RCD330+ nebo RCD360)...

     A nakonec jsem vybral Amundsen+ (RNS315). Výhodou je, že už může mít (a většina i má) Bluetooth přímo v sobě, takže mohu prodat tu BT jednotku. Skladby přehrávané přes BT-Audio lze přepínat na volantu i na rádiu, zobrazuje to názvy skladeb, interpreta, alba... Mohu přehrávat skladby z SD karty (k nezaplacení, když potřebujete pouště dítěti pohádky, abyste přežili jízdu) a má to hlasové vytáčení, které narozdíl od Google Assistentu umí česky, takže když řeknu "volat mamka", tak mi to vytočí požadované číslo... Ten můj navíc umí i DAB vysílání a parkovací kameru, takže mohu dodělat i toto... Prkotina, která ale potěší, je, že parkovací asistent zobrazuje obrázek dvojkové Fabie, ne nějakého no-name auta nebo jiný typ vozu (bere si údaj o voze z BCM). Trochu nevýhoda je, že je zde špatná konektivita BT-Audio s telefony Samsung (lze propojit, ale nechodí to zcela automaticky, takže je to trošku nepohodlné). Navigaci jsem zprovoznil, ale používat ji asi moc nebudu, přeci jen to nemá data z provozu, takže zůstanu u telefonu ve stojánku na palubce.

     Podle mne nemá smysl do F2/Roomsteru dávat žádné rádio se zrcadlením obrazovky telefonu, protože rádio je tak hrozně utopené dole, že to stejně nelze bezpečně sledovat... Co jsem četl, tak neoriginální rádia mají problém propojit navigaci s MaxiDotem, takže Vám ani ty šipky se směrem jízdy nepromítnou... A nedělám si iluze, že neoriginální rádio vydrží fungovat nějak zázračně dlouho...

Editováno: , autor: Miro F.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...