Přejít na obsah

Rapid SB - hromada nečistot v zadním nárazníku od kol


tom01

Doporučené příspěvky

Hledal jsem na foru a nenašel jsem, tak založím nové téma.

 

Všiml jsem si u Rapida SB vpodst. hned od nového vozu, že zadní kola hážou spoustu špíny ze silnice dovnitř do nárazníku za kolem. Nemám zadní zástěrky a ani nehodlám jimi auto prznit. Kola R16. Když tam při mytí strčím hadici, nestačím se divit so vyteče bordelu, tlačí se ven i spárami okolo zadních odrazek. Teď v zimě je nárazník za koly plný slané břečky (nejde o podběh, ale o dutinu uvnitř nárazníku za ním).

 

U žádného jiného auta (různé Fabie i Combi, Roomstery, Octavie) jsem se s tím takhle markantně nikdy nesetkal. Neřešil už někdo tento problém? Já asi zkusím na jaře až půjde auto na letní gumy ty místa v nárazníku za koly nějak zakrýt (něco trochu na způsob krytů co má třeba naše Octavie II Combi). Mám nějaké zbytky střešní mPVC folie - ta jde pěkně řezat a tvarovat, je odolná proti povětrnosti. Mám trochu obavu z koroze plechových dílů karoserie pod nárazníkem a koroze rámu tažného zařízení co tam je. Neměli jste už někdo na Spacebacku dole nárazník po pár letech provozu jak to tam vypadá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A viděl jsi co jsou za poklady u neudržovaných O1 v kapse předních blatníků? Já to jen vystříknu od prahů jednou za čas vapkou a po 11 letech nemám s korozí problémy jako jiní. Mám na ní i přední zástěrky a měl jsem to jen dvakrát rozdělaný a je tam čisto. Na všech 3 autech O1, F1 i Rapid hlavně v zadu zástěrky mám, protože tahám vlek třeba s motorkama a nechci v něm mít bordel z cest a funguje to. Rapida mám sedana se zástěrkama a zadní nárazník je naštěstí zespoda pěkně zakrytovanej a tak nesbírá bordel jak O1 a že ho tam taky je. Za mě zástěrky ano, navíc se u nás sype inert tak nemám ani nic oťukanýho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jo kapsu předních blatníků znám z naší jedničkový Fabie taky 😂. Při každém mytí otevřu dveře a na styku s prahem je tam otvor do té dutiny. Tudy volným proudem vody vyplachuji. Ale to je trochu jiný příběh.

 

Rapidy LB tedy mají za zadními koly kryt? U SB nic není 🙃, zkusil jsem vyfotit. Zkusím na jaře samo domo ze střešní fólie si vyrobit vodorovné zakrytí, nějakou obdobu co mají LB. Mohu poprosit pro inspiraci o foto zakrytování u LB? Dík

IMG_20210108_165951.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...