Přejít na obsah

Zazimování auta.


Mr.Pavka

Doporučené příspěvky

Ahoj. Jelikož je moje F2 takovej můj mazlík a naježdění v zimních měsících a prosolených silnicích mám otloukánka Felicii, tak přemýšlím jestli mám dostatečně uloženou Fabii k zimnímu spánku. Ale aby byla vždy v pohotovosti pro případ, že by Felicie byla z nějakého důvodu(havárie, technická závada)mimo provoz. S Fabií přes zimu vyjíždim jen a pouze v případě  suchých silnic a předpovědi krásného počasí.

Fabie je jinak zavžená v suché nevytápěné garáži s větracíma průduchama kterýma se však do garáže nedostane žádná myš ani jiná větší kousací havěď.

Baterie je napojená na udržovací proudíček.

Jak je to ale s motorem (HTP CGPA) , převodovkou a klimatizací?

Nebylo by záhodno nastartovat, nechat ho tak 10 vteřin bublat na volnoběh, pak zapnout klimatizaci, pošimrat otáčky motoru pozvolně na 2500ot/min  a pak ještě po dobu pěti minut se zaplou klimatizací motor polechtat tak čtyřikrát?

A pak to chcípnout?

Motorový se ještě tolik neprohřeje a díky tomu snáz ulpí (konzervuje) na všech součástkách a válcích téměř studenýho motoru a nebude tak snadno stejkat do vany.

Pro klimatizaci by mělo stačit těch 5 minut k tomu aby klimakompresor rozehnal mazací část média do všech gufer a těsnění klimatizačního okruhu a promazal/nakonzervoval je?

Převodovka je schopná si v sobě rozšlehat a roztříkat olej i při zařazeným neutrálu?

.

Jsou moje teorie správné?

Nebo to nemá cenu dělat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...