Přejít na obsah

Porucha automatického zamykání


Ver123

Doporučené příspěvky

Zdravím, předem předesílám, že jsem ženská a autům moc nerozumím,ale snad někdo pochopí a poradí 🙈 Mám trojkovou fabii (2017, s tlačítkem start/stop), během jízdy probíhá vše jak má, po vyjetí se auto zamkne automatickým zamykáním a vše je v pořádku. Problém nastává po zaparkovani a vypnutí motoru (tento problém se stane cca každou 5.jízdu?), dveře které se nepoužijí tzn. neotevřou zevnitř zůstávají zamčená a zvenčí je neotevřu, včetně kufru. Přitom stropní lampička se po otevření dveří u řidiče rozsvítí i je vidět na displeji ze jsem otevřela dveře. V servisu mi tvrdí, že je to hloupost a nevědí čím to muže být, na diagnostice se nic neukazuje. Nemá s tím někdo zkušenost popřípadě nevíte čím by to mohlo být? Předem diky. 

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Mrštik Ahoj, to je návod z jiného auta,  trochu to mate. A  kromě aut zamknutí je vše ostatní jak se má odemykat zvenku když k autu přijdu.

@Ver123Ten problém (každou 5 jízdu)  není problém ale logická vlastnost.  Po rozjezdu se auto zamkne a odemkne se po zastavení a otevření dveří řidiče. To je proto aby do něho někdo nevlezl při zastavení na křižovatce. Když po zastavení chci někoho venku nechat nastoupit nebo dát něco do kufru musím buď otevřít dveře řidiče nebo zmáčknout tlačítko pod radiem a tím odemknu auto,  Dá se to krásně nasimulovat u stojícího auta zamknout tlačítkem a otvírat různě dveře aniž by se otevřela ostatní.

Editováno: , autor: milanxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nezapneš třeba potom zapalování? Situace, přijedu, vypnu motor, chci se podívat na něco v rádiu, zapnu zapalování (bez nastartování motoru), potí zapalování vypnu a vystoupím. Po tomto se odemknou pouze dveře kterými někdo vystoupil (je jedno které, vždy jen ty jedny a kufr zůstává zamčený). Pokud vystoupím bez toho "zapnutí a vypnutí zapalování", tak se vždy odemknou všechny dveře (EDIT: minimálně po otevření řidičových).

Nevím zda je to vlastnost nebo vada, ale mé auto to dělá od počátku.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost casto se mi stava, ze zastavim na benzince, vylezu ven, zavru dvere a na druhe strane zjistim, ze jsou zamcena dvirka nadrze. Kdyz jedu s nekym a necham klice uvnitr, tak pak tukam na okno spolujezdci at mi odemkne, protoze jeho dvere samozrejme zvenci neotevru, abych si tam sahnul a odemknul sam. Nevim no, co na tu vlastnost rict...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za ohlasy. Pravě,ze vůbec nic z toho to není.

@MrštikV servisu, mi dali auto do továrního nastavení, dokonce mi ho prý cele překódovali, nahráli nejnovější software. Ja do ničeho nesahala,nechala to jak mi to předali.  

@milanxx to je mi jasné. V téhle situaci to chápu jak to funguje, to není ten problém🙈

@epoto je vlastně asi něco podobného, s nádrži se mi to tedy nestalo, protože ji nemám na ten zámek 
@Martab @brrrrmjo tuhle situaci mi taky popisovali, ale to bohužel taky není ono 🙈 

 

Napisu modelovou situaci: dojedu z nákupu k domu, zaparkuju, vypnu motor, na nic už nesaham, ani na rádio na nic (popravde Ja rádio třeba ani nevypinam, proste se vypne když otevřou dveře u řidiče 🙈🤦🏼‍♀️) beru klice k auta, mám je v ruce, chci vzít něco z kufru nebo zadní sedačky a zjistím ze je auto prostě zamčené. Odemcene jsou jenom ty dveře řidiče, které jsem Ja použila při vylézají z auta. Nebo když jedu ještě s někým tak ty dveře které on použije při vylezu tak jsou taky odemcene ale zbytek zamčeny. Musím potom zmackout odemykani na klíči aby se ostatní odemkly. Mám to dokonce nahrané, ale na to mi řekli, ze to je “nějaké” video, což asi chapu? nebo nevím 🤷🏼‍♀️Ja už i myslela,ze třeba dělám Ja něco špatně, ze třeba někde něco zmacknu, ale přítelovi se to taky občas stane a myslím,ze je blbost aby jsme dělali oba stejnou chybu. 
v servisu mi řekli ze diagnostika nic neukazuje, ze možná by to ukázala v tu chvíli kdy se to stane, ale jak jim to mám ukázat když se mi to “povede”  třeba večer u baráku to nevím 🤷🏼‍♀️vyvolat na počkání to samozřejmě neumím.  Už se asi přikláním k možnosti ze tu funkci proste vypnu, protože je to asi bezpečnější než kdyby se něco dělo ja potřebovala třeba vyndat dítě z auta a nedostala se do nej bez toho abych musela mackat klíč,naštěstí to není nic co by nějak omezovalo jízdní vlastnosti. Spis mě mrzi ze jsem si koupila svoje první vlastní auto a tohle mě zkratka překvapilo, nikdy jsem se s tím nesetkala a teda nikdo nechápe co se mi to děje. A teda hlavně mě štve, ze jsem za krávu 😅  co si nejspíš vymysli.

Včera jsem si to auto přebírala tak uvidím, co to bude dělat. Nicméně tohle mi měli udělat s autem už před 14 dny, několikrát jsme ho u toho servisu projížděli a nic. Ja dojela domu a auto zamčené 🤦🏼‍♀️🙈 tak jsme se rovnou otočili s jeli zpátky ať to teda vidi, když mi jinak nevěří. Samozřejmě jsme tam dojeli. Ten co to měl na starost už byl doma. Viděl to jiný kolega, zkoušel to, viděl to, dokonce to i “vyvolal”? 🤷🏼‍♀️ Řekl ze to je tím automatickým zamykanim.  Když se na to teď odvolávám, tak mi říkají že ja neco tvrdím, kolega něco tvrdí, ale ze to tak vůbec být nemusí protože diagnostika nic neukazuje. Přijde mi to všechno takové zvláštní 🤷🏼‍♀️🤔

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@wirerto by mělo být všechno nastavené správně, zrovna včera mi to auto vrátili, prý to dali do továrního nastavení.od fabriky prý dostali vyjádření, ze pokud je to všechno nastavené podle “pravidel”, což by snad mělo, když to dělá autorizovaný servis, tak by vše mělo fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ver123 Dík za video ale z tohohle se nic nepozná. Zkus natočit od vystupování, tedy to co svítí pod radiem a na maxiku, tedy jestli zhasne signálka zámku po otevření dveří řidiče. Jestli nezhasne pak je stále aktivní zámek a pak se to chová tak jak je popisováno. a je chyba v identifikaci otevření dveří řidiče. Jestli zhasne a tohle to dělá je někde chyba v systému.  

A ještě tohle chování je přesně to co má dělat když se auto zamkne tlačítkem pod radiem, tedy ne automatickým od rychlosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanxxsuper, děkuju za radu, mrknu na to 😊  myslím,ze minule když se to stalo, bylo všechno zhasnuté, ale mohla jsem to přehlédnout 🙈 k tomu tlačítku, vůbec ho aktivně nepoužívám, jenom v případech kdy někoho vyzvedavám abych mu odemkla,ale myslím,že potom se to nikdy nestalo 🤔 

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a kufr taky nejde otevrit nebo jen dvere?

Jeste jsou tam mechanicke pojistky na dverich, aby se nedaly dvere otevrit treba zevnitr (deti), ale to by neslo otevrit ani centralem (pises, ze po zmacknuti klicku, se dvere odemknou).

Zamykaci vicko nadrze (pres magnet) ma kazda F3, nema?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@epodětská pojistka to není, to by nešlo otevřít zevnitř, ale z venku ano. Ta nás napadla jako první a kontrolovali jsme to. Kufr právě taky zůstává zamčený. S tou nádrži nevím? 😅 prostě na ni zatlačim a otevře se 🤷🏼‍♀️ Nikdy se mi nestalo aby nešla otevřít ani v te situaci co píšeš ty 😊  Ale teď, když jsem si přečetla tvůj první příspěvek..ja to vlastně nikdy nezkoušela otevřít nádrž když nastane ten “problém”  to je jako normalni,ze jsou ty dveře zamčeny? 

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj@milanxx jj vím že je to manuál pro nastavení při odemykání DO jen jsem myslel že by to mohlo pomoct. Třeba přenastavit funkci a pak zase zpět na všechny dveře.@Ver123 no to víš, co jím neukáže diagnostika tak jsou potom vyřízení a mi jako uživatele vozu jsme za blbce. 

Tak dnes jsem si s tím trochu hrál a u mého auta je to tak. (1) Nastartoval jsem auto a rozjel jsem se dokud se auto nezamklo (slyšitelné cvaknutí zámku) kontrolka svítí hned jsem zastavil a zatáhl za kličku opět cvaknutí zámku kontrolka zhasne vše se odemklo vč.víka nádrže tenhle postup jsem zopakoval 5x nic se nezměnilo tak že ok. (2) Parkuji auto na parkovišti vypnu motor zatáhnu za kličku opět slyším cvaknutí zámku  kontrolka zhasne vše se odemkne tohle jsem zopakoval 3x.tak též ok (3) Motor běží auto stoji, zmáčknu tlačítko zamknout které se nachází pod infotainmentem opět slyšitelné cvaknutí zámku kontrolka svítí zatáhnu za kličku a tady už nejde slyšet cvaknutí zámku pouze deaktivace zámku řidičové dveře další dveře jsou uzamčené vč.vika nádrže i tento postup jsem zopakoval 5x a pořád  to samé tak že asi taky ok. (4) Motor vypnutý zapalování zapnuté, úplně stejné chování jako u postupu (3). (5) Motor vypnutý zapalování vypnuté a opět to samé co u postupu (3). Moje auto má systém SAFELOCK to jen pro informaci.To co jsem vyzkoušel je nejspíš v pořádku, zatím se mi nestalo že když jsem přijel kamkoliv a zastavil že by se deaktivovali jenom řidičové dveře a ostatní dveře byli zamčené.

Editováno: , autor: Mrštik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MrštikSupr test. Takhle se to má chovat. Ještě  je jedna situace, auto zamknutí a zastavení k nabrání dalšiho pasážéra pomocí stisknutí tlačítka. 

Proto jsem psal o signàlce a maxidotu. Dá se z toho usoudit o možné závadě něčeho. Tohle  asi na diagu chybu negeneruje. 

Celé to vypadá, že v režimu auto zamknutí nedojde občas k auto odemknutí a auto je stále zamčené. Tedy chyba v bcm nebo v zámku dveří. A to se dá vysledovat ze signálky a maxiku.

Ty zámky můžou dělat neplechu. Přijdu k auto odemknu a sedalo spolujezdce dám baťoh. Obcházím auto a chci nastoupit a auto je zamčené. Pak jsem přišel na to, že auto neregistruje otevření dveří spolujezdce a samo se zamklo což je dalši funkce. A taky mi nešel safe to už na digu vidět bylo. Museli vyměnit zámek.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Mrštik @milanxx takže, zrovna jdu od auta..auto se během jízdy automaticky zamklo, u baráku jsem zaparkovala, vypla motor, zůstala svítit kontrolka zámku.. zatáhla jsem za klicku kontrolka zhasla a otevřeli se jen dveře u řidiče. dělám tedy něco špatně ja nebo to je nějaká chyba teda nebo to je normalni? Jak zjistím,ze mám ten safelock? 🙈Omlouvám se,ze pořad otravuju, jen bych na to zkratka rada přišla.. jestli je teda chyba u mě nebo u auta 🙈

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ver123Rozhodně neotravuješ. Je taková zapeklitá záležitost.  Safelook se sem tak trochu připletl, jestli ho máš tak při vystupování svíti na maxiku upozornění. A je spojený jen s alarmem a to poznáš podle tlačítka dole na B sloupku, A je to funkce aby při rozbití okna zlodějem nešlo otevřít dveře.

A ještě dotaz, to auto jsi koupila jako už jeté?  On si mohl někdo předtím hrát se sw ale to by mohlo zase vyrušit to přehrátí, Tedy ale bůh ví co v servisu dělali.

A teď ta funkce nefunkce je  tak nějak pokaždé?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanxxjojo ojeté, auto mám přes havex.. myslím ze předtím ho měl někdo pujčené na operák.. myslela jsem, ze když je to vlastně koupené přes autorizovaným prodejnu tak ho predtim daji do kupy právě🙈🤷🏼‍♀️ Servis dělají taky tam.. ja si trochu myslím, ze se jim do toho nechce vrtat protoze jsem to měla v půlroční zaruce na skryté vady, a tím pádem by mi to měli spravovat zadara.. tak to na mě už působí.. byla jsem tam s tím už 4x!!! Jednání, výsledek-teda spis nevysledek pořad stejný 🤦🏼‍♀️no vyzvedavala jsem si ho ve středu myslím? Jela s nim čtvrtek ( v pořádku), v pátek (v pořádku) a v sobotu a to se to zase ukázalo pokaždé to byla jedna jízda 🤷🏼‍♀️ Není tam třeba nějaké čidlo nebo senzor? Včera jsem se na to zaměřila a  kontolka toho zamčení svítidla i po vypnutí, potom zhasla po otevření dveří, ale  cvakli jen ty dveře( ukázalo se to na tom maxidotu) ale nebylo slyšet to celkove vysvaknuti toho zámku právě 🤦🏼‍♀️

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ver123 Celý sytém se skládá z 5 zámků, tlačítka se signálkou a BCM. Poslední co mě napadá, je to jestli za jízdy před touhle chybou si náhodou neslyšela, že by klaply zámky. To by pak vedlo k tlačítku (tlačítko, konektor, drátky až po pin v BCM), tedy třeba při otřesu se tlačítkem auto odemklo a zamklo.

Auto by se pak přeplo z autozámku  na normální zamčení. To by pak po zastavení vypadalo přesně tak jak popisuješ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanxxto necvaka. 
Ja moc děkuju za ochotu, všichni tady se mnou měli větší trpělivost než v tom servisu, kde ze mě i přítele dělali úplné idioty. Vzdávám to, stejně je nedonutím něco s tím provést, údajně neví co na tom opravit (to věřím, ale..) a vše funguje (s čím rozhodne nesouhlasím).  Chtějí pořad nějaké důkazy, to ze jsem jim to popisovala stejně jako tady 150x, nahrála několik videí (včetně všeho, co mi řekli na co se mám zaměřit,jestli svítí/nesvítí) dokonce to viděl jejich kolega( v te zamčené fázi) protože ten co to se mnou vyřizoval si šel  domů,evidentně  nestačí. Diagnostiku si asi domu pořizovat nebudu 😅 poslední dotaz: mám raději tu funkci úplně vypnout nebo by to mohlo vyřešit ze se naučím automaticky ten zámek po zaparkovavat vycvakavat? 

Editováno: , autor: Ver123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 1. 2021 na 10:09, milanxx napsal:

@MrštikSupr test. Takhle se to má chovat. Ještě  je jedna situace, auto zamknutí a zastavení k nabrání dalšiho pasážéra pomocí stisknutí tlačítka. 

Proto jsem psal o signàlce a maxidotu. Dá se z toho usoudit o možné závadě něčeho. Tohle  asi na diagu chybu negeneruje. 

Celé to vypadá, že v režimu auto zamknutí nedojde občas k auto odemknutí a auto je stále zamčené. Tedy chyba v bcm nebo v zámku dveří. A to se dá vysledovat ze signálky a maxiku.

Ty zámky můžou dělat neplechu. Přijdu k auto odemknu a sedalo spolujezdce dám baťoh. Obcházím auto a chci nastoupit a auto je zamčené. Pak jsem přišel na to, že auto neregistruje otevření dveří spolujezdce a samo se zamklo což je dalši funkce. A taky mi nešel safe to už na digu vidět bylo. Museli vyměnit zámek.

 

Díky, tak jsem zkoušel i tu tvojí variantu. Zaparkoval jsem auto a stisknul tlačítko odemknout a všechny dveře se odemkli a dokonce i když jsem jako první zatáhl za kličku spolujezdce tak všechny dveře se taky odemkli samozřejmě při dalším zastavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...