Přejít na obsah

padanie vodicovej sedacky


Miroslav Bocan

Doporučené příspěvky

Tak ja mám okolo 80kg. Takže zase nemôžu ani tvrdiť, že to je váhou. Proste to vyriešili tak, ako by to riešila každá firma, ktorej sa vráti výrobok v reklamácii. Lacné a rýchle vyriešenie problému. Hold neustálo to núdzové brzdenie. Tu skôr nechápem to, že keď to auto testovali pred hodením na trh, to akože ani jeden z ich testerov nemal problém? Lebo takéto veci by sa podľa mňa dali tam podchytiť a tomu výrobcovi sedačiek dať info, že nie je to ok, treba to vyriešiť do výroby.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

imho se skoro netestuje, my jsme ti testeři. Navíc na test auta mohli mít třeba sedačky z rapida a do hotové Scaly pak dali novou sedačku bez testů, protože co by se přeci dalo pokazit na sedačce. Jen spekuluji, ale možná nebudu daleko od pravdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi se už několikrát stalo, jak se střídám s přítelkyní, že při změně posuvu se pak sedačka mírně hýbala při prudkém zrychlování a brždění. Musel jsem vždy znovu nastavit posuv, dokud to není ok. Zdá se, že sedačky jsou slabé místo Scaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D já to nastavil jednou v salonu a od té doby na nastavení raději nesáhl, abych to nerozbil. Nejlepší přístup to není, ale já zoufale nechci jezdit po servisech..

 

Mne chlapi napadlo, jestli by nepomohlo, jí právě nastavit o něco víc kolmo, ona se trochu povolí a tím povolením dozadu se jakoby dotáhne a dále to už nepadá, ale přijde mi, že toto asi neplatí, když se to kolečko otočí o tolik moc...

 

Přitom co se týče sezení je ta sedačka v rámci třídy velmi dobrá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mne to už napadlo :D To bude pokrok, před Scalou jsem měl auto, kde u sedačky šlo nastavit snad všechno a Scala bude jak židle u stolu :D

 

Jinak přemýšlel jsem nad tím, jak to budu když tak řešit po záruce, myslím si tedy, že jí do té doby vyměním, ale.. Napadlo mne mít ke kolejnici sedačky nebo B sloupku chycenou západku a v otočném kolečku vypilovat /vyřezat rohatku... Ale nevím co za síly na to kolečko jdou, jestli by stačila jen malá síla, která kolečko bude fixovat v poloze a opěradlo nebude padat, bylo by to řešení. Šílené, ale doba si to žádá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Ahojte. Začali sme doma používať auto dvaja a keďže máme rozdielne výšky aj nastavenie sedadla vodiča. Keď ideme jeden po druhom nastavíme sedadlo určitý čas je v pohode a po čase akoby dosadla niečo tam akoby zaskočilo a už je ok. Ale to zaskocenie nieje vždy. Akoby nedosadla dobre do polohy a po čase jazdy si sadne ok a pocut zacvaknutie. Bol som v servise samozrejme tam sa to nestalo a vraj chybu nenašli. Neviete kde by mohla byť chýba? Operadlo mám menené lebo padalo a vyhrievanie sedadla je ok.

Pozeral som kolajnicky tak tie vyzerajú ok

Editováno: , autor: slovacik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono tam môže byť ešte vôla, kým to docvakne. To riešenie tiež nebolo 100% od nich.

Scala proste nie je auto pre 2 vodičov :D a to myslím vážne. Ja po každom pohnutí sedačkou (či po servise, kde si ju posunú, resp. ja som prenášal bráničku som pohol s ňou) mám problém týždeň si nájsť polohu a doladiť to na úroveň pôvodnej. Stále mám pocit, že tá sedačka jemne pracuje až kým to nesadne to nejakej polohy, kde to fixne a drží potom. Ja som si pred včerajším servisom zakreslil na koľajnici i na operadle polohu fixkou. Po nastavení späť po servise stále nemám pocit, že poloha za volantom je totožná s tou pred manipuláciou so sedačkou. Musíš sa s tým zmieriť, že tu ten diskomfort bude stále.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Patrik1971 pozri technické problémy...veľa užívateľov scaly malo problém s tým, že sa samovoľne sklápalo za jazdy operadlo sedačky. Išlo to pomaly postupne od nerovností. Proste ak som mal operadlo nastavené pred jazdou dobre, po jazde cca 80 km som bol reálne vzadšie, vzďalovaj som sa od volantu a cítil bolesť v ramenách. Toto sklápanie bolo reálne vidieť na nastavovacom koliesku. Keď sa spravil terčík čiarka na koliesku a pevnej časti sedadla, tak v závislosti od uvoľnenia sa pootočilo aj nastavovacie koliesko a čiary boli vyosené. Niekedy koncom roku 2021 či začiatkom 22 sa reálne našlo riešenie a až potom prestal ten problém. teda u mňa to bola až 3. úspešná reklamácia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...