Jaboukeb 1 Posted January 23 Share Posted January 23 Zdravím, možná blbý dotaz, ale je nějaká finta, jak rozpoznat, jestli kolo bylo vpředu nebo vzadu? Vzorek je cca stejný, najeto zhruba 10tis., a samozřejmě jsem si nepoznačil při sundání přední a zadní kolo. Jde o to, že chci po zimě dát prohodit kola v rámci jedné strany auta, ale nedokážu teď rozpoznat, jaké v létě bylo vepředu a jaké vzadu, protože jsou umyté. Díky za tipy 🙂 Quote Link to post Share on other sites
milanxx 797 Posted January 23 Share Posted January 23 Jestli umyté tak jedině podle otisku styčné plochy. vzadu je menší plocha Quote Link to post Share on other sites
Jaboukeb 1 Posted January 23 Author Share Posted January 23 Díky moc, nicméně nejsem úplně technicky zdatný, šlo by to nějak přiblížit? :-) Quote Link to post Share on other sites
epo 477 Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) V pneuservisu to poznaji. Kouknou a prohodi podle potreby. Navic to patri do Sekce Podvozek Edited January 23 by epo Quote Link to post Share on other sites
ben06 294 Posted January 23 Share Posted January 23 Pochopil jsem to jakože porovnat otisk náboje na kole vepředu a vzadu. Quote Link to post Share on other sites
Kuchar7 229 Posted January 23 Share Posted January 23 Jestli máš vzadu bubny, bude zadní disk čistější. Přední budou černé... Ale i se zadníma kotoučema budou ty přední špinavější. Quote Link to post Share on other sites
Jaboukeb 1 Posted January 23 Author Share Posted January 23 No to mě samozřejmě napadlo, ale jsou důkladně umyté a vyčištěné ty disky... Quote Link to post Share on other sites
Bikes 1,703 Posted January 23 Share Posted January 23 pokud jsou přední i zadní stejně sjeté, tak bych se na to vykašlal a nazul je tak, jak by mi zrovna přišly pod ruku 2 2 Quote Link to post Share on other sites
ben06 294 Posted January 23 Share Posted January 23 Taky bych to už neřešil a příště si to poznačil. A co tlak v pneu? Quote Link to post Share on other sites
Jaboukeb 1 Posted January 23 Author Share Posted January 23 Jasny panove, asi to nazuju tak jak to je, protoze vzorek je stejny, tlak v pneu je taky stejny protoze pri uskladneni na podzim jsem je nahustil... Quote Link to post Share on other sites
ben06 294 Posted January 23 Share Posted January 23 Tak to je marný, vzorně umyto a dohuštěno. A to já letos poprvé po desítkách let odbyl. Quote Link to post Share on other sites
Jaboukeb 1 Posted January 23 Author Share Posted January 23 No ja mam nove auto od dubna takze po x letech uz asi taky vynecham. Nicmene ted poprve jsem tak dukladne umyl a vycistil ze uz nepoznam ktere bylo vpredu a vzadu, jen strany mam poznacene... Quote Link to post Share on other sites
osobne 91 Posted January 23 Share Posted January 23 Vzadu bývá v dezénu víc kamínků. Quote Link to post Share on other sites
ben06 294 Posted January 23 Share Posted January 23 To jsou už jen babský rady, ledaže by to říkala Máňa a bylo to směroplatný. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
PS1984 4 Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Ja som mal predné pneu viac zjazdné. Hlavne stredy dezénu. Edit: tiež som preto uvažoval, že predné dám dozadu. Edited January 23 by PS1984 Quote Link to post Share on other sites
Čečulák 613 Posted January 23 Share Posted January 23 To svedci o prehustenych pneu. Quote Link to post Share on other sites
PS1984 4 Posted January 23 Share Posted January 23 Davam to na 2,5. všetky, či letné alebo zimné. Je to veľká chyba? Quote Link to post Share on other sites
Jaboukeb 1 Posted January 23 Author Share Posted January 23 Ja davam 2,2 na vsechny Quote Link to post Share on other sites
Pavel M 112 Posted February 3 Share Posted February 3 Pokud nejezdíš jako důchodce, tak přední mají víc opotřebované hrany dezénových bloků (otrhané a zakulacené). Zimáky jsou navíc na předku přes lamely ve směru záběru sjeté do pilky. Zadní jsou přes lamely rovné. Jestli nepoznáš rozdíl, tak se na to vyprdni a dej je tam, jak ti přijdou pod ruku ;-) Quote Link to post Share on other sites
Čečulák 613 Posted February 3 Share Posted February 3 V 23. 1. 2021 na 21:36, PS1984 napsal: Davam to na 2,5. všetky, či letné alebo zimné. Je to veľká chyba? Na vicku nadrze si najdes v tabulce spravny tlak, pokud se Ti pneu sjizdi uprostred, tak je to evidentne moc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts