Přejít na obsah

Samovolné odjištění víka kufru?


Tomasbc

Doporučené příspěvky

Ahoj, rád bych se zeptal, zda nemá někdo zkušenost se samovolným odjištěním/odemknutím víka kufru. Ráno jsem přišel k autu (Fabia combi KT20/2020) zaparkovanému na dvoře, vše vypadalo standardně, vzal jsem za kliku, zda je zamčeno a v pořádku. Sice mám kessy, ale přes noc ji pravidelně deaktivuji zamknutím klíčkem a dotykem čidla na klice. To bylo v pořádku a odemknul jsem zase klíčem. Když jsem si sedl za volant displej signalizoval otevřené víko kufru. Do kufru jsem posledních několik dnů nelezl a ani večer předtím jsem jej neotvíral. Na klíči jsem jej také neodjistil a ani stisknutí omylem mi nepřijde pravděpodobné - tlačítko na dálkovém se musí držet asi 3 vteřiny.

Působí to na mě buď jako nějaká chyba ŘJ, spočívající v samovolném odjištění víka, nebo práce někoho, kdo tomu rozumí a zajimal ho obsah kufru - žádné známky hrubého násilí, nebo mechanického otevření jsem nenašel. Zároveň bych ale čekal, že by případný zloděj kufr zase přibouchl, ne jen přivřel.

Prosím o váš názor, předem díky! 

Editováno: , autor: Tomasbc
Upřesnění textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Martab napsal:

A byl kufr opravdu odjištěný? Běžně by se to stávat nemělo, ale může to být problém jen mikrospínače.

Ano. Víko licovalo jako by bylo zabouchnuté, ale když jsem jej za jiné místo, než za madlo na spz uchopil a nadzvedl, normálně jsem jej otevřel... Děkuji za názor.

Editováno: , autor: Tomasbc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nechcu zakládat nové téma tak píši sem mám podobný problém... Nesetkal se někdo s tím, že stále problikává otevřený kufr? Sednu do auta a po pár metrech začne auto pištět a problikávat otevřený kufr na maxidotu, zkoušel sem zavírat/otevírat byl zavřený správně a stále bliká... Strašně otravný to pištění při jízdě..Když sem auto zaparkoval musel sem ho nechat odemčený jinak by do rána blikalo jak na diskotéce viz. video, povypínal sem všechny vnitřní světla tak uvidím ráno jestli bude baterka ko nebo to vydrží... díky za případné rady... du studovat servisní manuál...:/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...