Přejít na obsah

Vibrace od podvozku pod řidičem


Mrowka

Doporučené příspěvky

Mne zmizli vibrácie až po výmene diskov + pneu za čisto nové. Nerozumiem v čom mohol byť problém na tých diskoch, keď na vyvažovačke OK na druhom aute OK. 

 

Medzičasom som vymenil silentbloky na predných ramenách ešte ma čakajú na zadnej náprave ale vibrácie aj tak žiadne nemám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dal jsem na radu a nechal včera vyvážit kola s přítlakem. Tři kola byla v pořádku, ale čtvrté bylo jednak převážené a potom ještě nasazené na ráfku šikmo cca o 5 mm. Chlapi vyvážili přezuli znova. Neměl jsem k dispozici dálnici na vyzkoušení, ale na tom kousku okresky, kde jsem to jel vyzkoušet se to zatím jeví v pořádku. Kluci mi říkali, že takto rozvážený elektron dělá přesně podobné vibrace a že to nemají šanci zjistit na standardním vyvažováku. Ještě napíšu až vyzkouším na dálnici. Ale pokud to bylo ono tak halelujá:-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, nejsem automechanik, jak jsem koupil tak prodávám, tak se hned nemusíš rozčilovat :-) Vysvětlovali mi to tak, že pneumatika byla posunuta na ráfku (nezapadla na patku),protože tam byla nějaká buď nečistota nebo výstupek nebo tak něco. To způsobilo, že kolo bylo rozvážené i když se na standardním vyvažovacím stroji mohlo jevit jako vyvážené. Dělali ještě boční simulaci zatížení, tak to v podstatě zjistili. Opět jak jsem koupil tak prodávám.(ještě něco měřili laserem) Pro mě je důležité, že to zafungovalo a ty nepříjemné vibrace jsou pryč. Otázkou pro mě ale zůstává, jestli teď při každém přezouvání musím absolvovat i toto...Uvidíme jak se zimákama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám sice S3, ale taky řeším vibrace a to na RAPIDu v cca ve 95-100km/h. Pneuservisák mi říkal, že ty šly Nokiany na 17" ráfek špatně nasazovat. XL verze má hodně tuhé bočince. Myslím, že říkal, že to bylo u dvou kol. Absolvoval jsem vyvažovačku HUNTER, jedno kolo bylo prý hodně k limitu povolené boční síly, myslím že to je 70N a naměřili 60N. Ostatní kola byla okolo 30N. Ani převážení na HUNTERu se zátěží bohužel vibrace neodstanilo. Tak jsem zatím přehodil přední kola za zadní a zatím je klid. Zkusím nechat ty dvě pneu, které asi způsobovaly vibrace, prohodit na ráfcích mezi sebou a uvidíme. Ráfky origo Škoda SAVIO 17" a pneu NOKIAN POWERPROOF 215/40 R17 XL, oboje nové, najeto 3000km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím! 

Koľko vás prosim cca vyšlo to vyváženie s pritlakom? 

Ja som dnes nechal prezut O3 fl na 18" na úplne nové Goodyear Vector 4Seasons Gen-3. 

Siel som po diaľnici a hneď boli citit vibrácie, najhoršie v asi 145 km/h, tak premýšľam o prevazeni. 

Ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mňa to stálo okolo 50€. Ale už to nikdy nedám tak vyvážiť pretože si myslím, že sú to vyhodené peniaze. Vedel som o dvoch gumách, že sú nasračku, jedna bola seknutá bolo cítiť, že v tom seku to spraví vibráciu a podľa toho merania bola úplne OK. 

 

Dôležité je skontrolovať či nieje ohnutý disk, dobre to mať vyvážené, dobre nasadené pneu na disku a posledná vec je aby bola dosadacia plocha na disku a aj na náboji čistá a rovná. Ja som mal dvoch prípadoch zle usadané gumu a v jednom prípade špinu na disku.

Potom by som dal skontrolovať podvozok, či nemá vôle. 

 

Mne to aktuálne aj na športovom dosť tvrdom podvozku nevibruje vôbec a je jedno či idem 100 alebo 150 alebo 200. A to mám 18" 225/40 pneu. Letné budem musieť dať pozrieť či nemám niektorý disk krivý, na konci sezóny to začalo mierne vibrovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...