Přejít na obsah

Ostrek zadného okna & kamery.


Spidmax

Doporučené příspěvky

Ahojte, mám na vás takú netradičnú a možno hlúpu otázku ale nedokážem na to prestať myslieť. - Pred par dňami mi prestal fungovať zadný ostrek okna, pri liftbacku - po demontáži trisky sa zistilo že je všetko funkčné a bolo potrebné iba vyčistiť / odvápniť trisku. ( Neviem či toto práve nemá niečo spojenie s mojou otázkou nižšie ) 

 

Moja otázka na vás majiteľov superbov. 

 

- Všimol som totiž si jednu vec, zakaždým keď používam ostrek zadného okna tak sa mi spolu s tým umyje aj cuvacia kamera. Aj napriek tomu že mám zaradený Park či Drive. Tuším sa to deje aj počas jazdy. - Je toto správanie normálne? Alebo by sa mala kamera umývať iba ak mám zaradenú spiatočku?.

 

Ja si totiž pamätám že to fungovalo iba pri spiatočke, ale tu je ten bod kedy ma moja pamäť môže klamať a uvádza ma to do rozpakov, či to tak má byť alebo nie 😀

 

Bol by som rád za vašu odpoveď a moje upokojenie. Díky 🙏

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Patrik1971 napsal:

Takze to mame bez zadneho stieraca ovela horsie,pretoze ostreknem celne okno a ogrcam si zadny naraznik.Ti co maju aj zadny stierac,pri pouziti ostreku na celne okno na kameru fakt nestrieka?

Nie, pri ostreku čelného skla mi na kameru na 100% nestrieka. 

 

Dokonca sú krajiny kde sú superby, ktoré nemajú ostrek zadnej kamery lebo nemajú zadný stierač - konkrétne Austrália. 

Editováno: , autor: Spidmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Caute, kedze nemam s cim porovnat, tak neviem. Ako by malo fungovat ostrekovanie zadneho skla? Oproti prednemu sklu, kde trysky rozprasia vodu a pokryju cele sklo, tak zadne sklo tam ta kvapalina len vytecie a to je vsetko. Musim sa na to pozerat jak blbec aby som zachytil spravny moment, kedy zadny stierac zachyti co najviac vody a umyje zadne sklo. To je tak normalne, alebo mam zlu trysku? 

Editováno: , autor: Martin Ninaj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je řeč o liftbacku, tam by měl být způsob "nanesení" přímo na břit stěrače po celé jeho délce a tím očištění celé stírané plochy. Tryska je v místě rotace stěrače, nad břitem.

Pokud combi, tak je otázka, jestli tryska není v brzdovém světle. Pak ano, "vytečení" je otravné, ale už jsem slyšel, že to je vlastnost (a dělá to tak dost aut, kde tryska je nad sklem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše bouchy01, záleží zda se dotazuješ na lift nebo combi. S combi nic moc nenaděláš, u liftu to chce jednou za čas, alespoň po dvou letech, pročistit trysku ostřikovače, kdy přiucpávání nejvíc ovlivňuje jednak způsob dolévání kapaliny (spousta lidí vyndává při dolévání sítko, aby to nepěnilo a měli to rychleji dolito) a také jaké kapaliny kdo používá a zda míchá různé kapaliny, což platí i pro míchání zimní a letní. Co se týče čištění trysky zadního ostřikovače u liftu, chce to trochu cviku a nebát se zabrat. Návod jak na to, je veden v dílenské příručce. Také je tam upozornění, že lze trysku čistit pouze stlačeným vzduchem po směru proudění kapaliny z trysky, v žádném případně však nečistit trysku nějak mechanicky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sítko teda nevyndavám, na případné minerály by nemělo mít vliv. Sheron, asi jediný slušný výrobce, kde není 5L za 500 apod. snad dává aspoň demineralizovanou vodu. Letní/zimní taky míchám, někdy i mezi výrobci (to spíš výjimečně). Za asi 17 let dolívání (a jednou výměnou čerpadla) jsem trysky neměl ucpané ani jednou. Ostřik světel mám jen u OIII, takže doufám, že to Sheron neničí. Destilkou neředím. Tolik k offt.

Autor může zkusit jemně pročistit trysky a hadičky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...rozstřik po směru gravitace by asi neměl význam. Třeba FII stříkala zespoda a to muselo mít větší sílu. Ano, je třeba to načasovat, aby to dostříklo "před" stěrač a rozmázlo se to, jak je potřeba, ne na střěrač, ne za něj. Pro klid, podobně to dělá i BMW X3 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja som si prave dnes vsimol, ze mi nejde ostrek zadneho okna (doteraz fungoval, ale nejak slabo). Je zlozita demontaz?

 

Pripadne nenaje sa niekde navod / video ako to precistim?

 

Dakujem.

Editováno: , autor: skdh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...