Přejít na obsah

Kenwood BT-306 + dálkové ovládání na volant


Doporučené příspěvky

Zdravím,

měl bych pár dotazů ohledně dostupných možností ovládat nové autorádio (dle všeho loňský model Kenwood KMM-BT306) pomocí nějakého dálkového ovládání na volant.

 

Našel jsem mnoho různých BlueTooth (dále BT) ovladačů, ale ty jsou orientovány na rádia s operačním systémem Android. Mé rádio připojení BT ovládání (mobil samozřejmě připojit lze) nepodporuje. Podporuje však ovládání pomocí změny rezistivity na vodiči SWC (Steering Wheel Control). Našel jsem mnoho bezdrátových ovladačů s adaptérem, který se připojí na ISO a zapříčiní změnu odporu. Jediné co mi vrtá hlavou je, proč některé ovladače/autorádia mají celkově 5 vodičů (SWC1, SWC2, +12V, GND, přijímací anténa) a některé jen 4 vodiče (můj případ SWC,+12V,GND, přijímací anténa)., přičemž těch 4 vodičových je fakt minorita na trhu a kromě nějaké hrozné páčky jsem jiný nenašel. Vše ostatní je 5vodič.

 

Chápu zřejmě že rádio je řízeno velikostí napětí, které leze z odporového žebříku (defakto mnohonásobný napěťový dělič), jenom nevím dané hodnoty odporů. Nechci si totiž něco koupit a pak zjistit že tlačítko "Telefon" ovládá "volume+" :D Nevíte někdo zda jsou ty ovladače a hodnoty odporů nějak standardizované, či se to liší výrobce od výrobce? Chápu, že to asi musí být nějak shodné napříč auty, protože každý výrobce nemůže mít jiné hodnoty. Ale předpokládám že v dnešní době se to řeší spíše přes sběrnici než změnou odporu. O nějakém vyzkoušení standardizovaného zapojení nemůže být řeč, protože Fabia 1 žádné ovládací prvky na volantu nemá.

 

Pokud by byl někdo ochotný mi trochu osvětlit jak daný princip ovládání funguje a zda je tedy možné koupit "cokoliv" a bude to fungovat nebo je někde háček? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...