Přejít na obsah

Otvorenie elektricky ovládaných dverí kufra v autoumyvárke


Adarko

Doporučené příspěvky

Ahojte, dnes som si tu načítal tému ohľadne nezatvárania dverí kufra a spomenul som si na obdobie, keď som si zadával do výroby konečnú podobu môjho Kamiqa. Pri voľbe možnosti doobjednať  Elektrické otváranie a zatváranie piatych dveri 4E7 dnes za 383€ som takúto možnosť nevyužil, teda som si to neobjednal. Keď som nad touto vymoženosťou uvažoval, predstavil som si situáciu, kedy som si dal auto do umyvárne a vozidlo som nezamkol. Počas umývacieho cyklu, keď dám i umývanie podvozku dochádza odspodu  k striekaniu lúča vody a obával som sa, že sa mi dvere kufra  otvoria ako pri podkopnutí, keď sa dvere majú otvoriť. Ak by k tomu došlo, otvoril by sa kufor a to by asi nebolo dobre. Možno je to hlúposť, ale auto zostalo bez tejto možnosti a otváram si kufor sám. Má niekto skúsenosť s touto ,,banalitou,,?

ivča    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamiq by měl být stejný jako Scala a návod Scaly uvádí, že v myčce by mělo být auto zamčené, aby tlak vody nebo spíše kartáče nezpůsobily otevření kufru (působením na tlačítko na víku). Ještě jsem v myčce s tímhle nebyl nebyl, ale před spuštěním myčky bych se zamknul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Aby se víko otevřelo pedálem musí být klíč v dosahu, stačí si stoupnout kousek od auta/sedět uvnitř a už jiný ty dveře neotevře, takže pokud se někdo nesprchuje během mycího programu přímo u víka kufru, tak by to neměl být problém. Stejně tak teoreticky se může víko odjistit tlakem vody na spínač, ale upřímně, ten spínač je stejný jako u klasického manuálního víka a stalo se někomu, že by se mu při umývání otevřelo víko kufru? (i manuální víko má odskok, takže při stlačení mikrospínače dveře odskočí). Naši mají el. dveře na Karoqu včetně virtuálního pedálu a už vzdálenost na bezkontaktní myčce mezi člověkem s tryskou a autem je dostatečná na to, aby senzor pod nárazníkem nereagoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...