Přejít na obsah

Nepřesné budíky teploty a paliva


dvd73

Doporučené příspěvky

Rychloměr je v pořádku, řekl bych, že otáčky jsou také v pořádku a nevadilo by mi ani kdyby to ukazovalo + -150 ot / min. Ale to, co mě opravdu štve, je to, že ukazatel teploty neukazuje 90 přesně, vypadá to spíš jako 88-89 a ukazatel paliva, dokonce i po naplnění plné nádrže ukazuje 95-98%.

 

Existuje nějaký způsob, jak to kalibrovat pouze pomocí VAG nebo jiné diagnostiky? Nechci to poslat do servosi na „operaci“. Jakože na vyndání budíků a kalibraci. Z mého pohledu příliš invazivní na tak malý problém.

 

Jak vypadají Vaše budíky? Všechny oficiální fotografie Škody mají všechno naprosto rovné, ale normální fotografie uživatelů na internetu jsou jako polovina / polovina. Polovina z nich je ok a přesná a druhá polovina se stejným problémem jako já.

 

Bohužel jsem svoje nefotil, ale moje vypadají nějak takto:

 

 

IMG_20180228_055005.jpg.38703eae3270e62811b61e18a74c9e89[1].jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na mém autě asi podobně (od plné nádrže ujeto těch 54km):

 

Ale všiml jsme si, že i tachometr nesedí tak o 1km/h (ve srovnání s digitálním na MaxiDotu). Nicméně to bude nejspíš tím, jak jsou ručičky kousek nad podkladem, když se podívám na daný ukazatel "zpříma" tak to vždy cca sedí. Navíc vzhledem k tomu, že ukazatel teploty nereflektuje skutečnou teplotu motoru (od cca 70°C ukazuje prostě střed) a stejně tak palivoměr nereflektuje přesné množství benzínu v nádrži, ale pomáhá si dojezdem (hlavně v poslední třetině může při změně jízdního stylu palivo "přibývat"), a ještě k přesnosti analogových ukazatelů s tímto cejchováním to asi nemá cenu moc řešit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vsetko zavisi od uhlu pohladu, nikdy na rucicku voci podkladu nepozeras na 100% kolmo...

kalibraciu cez diag som neobjavil, maximalne tak kontrolu akcnych clenov. ani mechanicka uprava nemusi byt vzdy idealna, pretoze musis posunut plastovu rucicku na kovovej oske. motorcek je krokovy, ten moze mat tiez nejake skreslenie

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...