Přejít na obsah

Brzdy


MPX

Doporučené příspěvky

trochu to vypadá jak kdyby ty zadní kotouče byly spíš takové pozlátko, jen pro pocit, že mám kotouče, v reálu to asi líp brzdit jak bubny nebude, je fakt že u některých malých závodních silničních aut zadní brzdy vymontují úplně, prý je větší přínos úspora hmotnosti něž jejich brzdný účinek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám teď možnost jezdit v práci s Roomem 1.2 51. kW a porovnávat jej se svým R-1.6.Já osobně bych řekl, že se zadními kotouči můj Rumík brzdí lépe.Rozhodně.Co se týká koroze na vrchní jen na části kotouče-to je normální-koutouč velice trpí teplotními rozdíly.Pokud je buben rezavý někam do půlky je to samozřejmě chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jednoduche vysvetleni trocha matematiky a geometrie, uhlova rychlost kotouce je stejna, vsak obvodova nikoli desticka se vice opotrebovava trenim na vnejsim okraji vlivem vetsiho treni. voda a vlhkost srazena na kotouci se dostava pri rotaci kotouce na jeho vnejsi okraj odstredivou silou, desticka nikdy nedoseda na korouc stejnomerne celou plochou, uz proto ze je dynamicky a teplotne namahana jinak na vnejsim prumeru kotouce tak na vnitrnim, to znamena ze pri brzdeni diky jejimu tvaru na vnejsim okraji a na sve nenabezne hrane odstava od kotouce. diky tomu ze jsou brzdove trmeny asymetricke a jednopistkove jeste dochazi k tomu ze je vnitrni desticka namahana o trosku vice nez ta vnejsi, z duvodu toho ze na ni tlaci brzdny pistek, ktery pres ni posleze vymezi vule mezi kotoucem a objema destickamy a pritiskne vnejsi desticku ke kotouci, proto ty kotouce reznou, proc je ucinek rozvrzen jinak nez ve predu, na zadnich brzdach je nainstalovan, zatezovy prepousteci ventil. ktery reguluje tlak tak aby ,pri brzdeni kdy zadni kola jsou odlechcena (vaha vozidla se vzhledem k jeho pohybu prenese na predni napravu)nedostala ihned do smyku. proto take jsou na zadku mensi kotouce nez ve predu.... a to do toho nepletu ABS system kterej jeste v rytmu meni tlak v brzdovem potrubi a tim oddaluje desticky od kotouce...

Editováno: , autor: Matrix.nine
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano me to delalo taky, kdyz jsem prezouval kola, tak jsem spodni cast plechu vyhnul trochu od kotouce a vse je ok, dokonce se tam nedrzi kaminky, u nas je prijezdova cesta samy sterk a to byl pak randal a chrasteni, takhle kaminky vypadavaji spodkem ven,,, nejak mi nedoslo proc tam tahle hovadina vlastne je... M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Jak jste spokojeni s brzdami na Roomsteru?

Já když jedu sám taky si nemůžu stěžovat, ale jak je auto plně obsazeno ( tak dvakrát do měsíce), tak mi přijdě, že pedál snad uhybá pod nohou. Pro stejný brzdný účinek na to musí člověk dost šlapat.

Když to porovnám s Astrou Caravan 1,4 16V rv 2000 která má taky kotouče na všech kolech a i velikost je podobná, tak tam ten rozdíl rozhodně neni tak markantní.

Já jsem z Bzdrami u Roomsteru max spokojený, auto brzdí jak blázen. Např. Fabie 1 a 2 brzdí o hodně míň. Zdá se mě že víc bzdí zadek, to bude asi tím že je tam náprava s Octávky, protože u Fabie brzdí zadek na hov.. i ruční brzda je málo učinná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
Mám teď možnost jezdit v práci s Roomem 1.2 51. kW a porovnávat jej se svým R-1.6.Já osobně bych řekl, že se zadními kotouči můj Rumík brzdí lépe..

On Room 1.6 ma celkove jinak dimenzovanou brzdovou soustavu. Na predku ma vetsi kotouce nez 1.2ka. a to je hlavni duvod toho, proc se ti zda ze 1.6 lepe brzdi. Rozhodne to neni tim, ze jsou na zadku kotouce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vázne sem tu plochu nemeril, ale myslim, ze to bude na stejno. Dulezita je ale ucinna plocha a ta je u kotoucovek vetsi, protoze se pritlacuje "rovinna" plocha na rovinnou. U bubnu je to obla, ktera je na jedne strane pevne uchycena a na druhe se posouva. Jak pises kotoucovky se lip chladej, ale to v beznejch situacich neni az tak dulezite. Kotoucovky maj min zeleza, coz muze mit vliv na odpruzeni. Pak otazka vymezeni vule. Suma sumarum pro bezny jezdeni ty bubny vzadu stacej bohate, jelikoz pri brzdeji je 70-80% ucinku na predni naprave.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...