Přejít na obsah

Externí zásuvka 12V


dafro

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi,

nemáte nějaký tip kam umístit externí zásuvku na 12V?

 

Vzhledem k mému nízkému nájezdu a jen občasným jízdám jsem bohužel nucen průběžně nabíjet baterii a nebaví mě neustále otevírat kapotu. Zapojení do zapalovače v interiéru mi také úplně nevyhovuje. Člověk musí furt otevírat oka, dveře, nemůže zamknout auto ...

 

Chtěl bych udělat nějakou externí zásuvku, do které bych jednoduše zapojil ten cig-plug konektor nabíječky. Jediné, co mě napadlo, je udělat odbočku ze zásuvky v zavazadlovém prostoru, protáhnout průchodkou do zadního nárazníku a umístit zespodu nárazníku vlevo vedle tažného zařízení (viz obrázek). Myslím, že instalace by byla poměrně jednoduchá a navíc by zásuvku nebyla vystavena extrémním vlivům počasí, jako např. někde v podběhu.

 

Máte někdo nějaký jiný tip? Díky všem!

nárazník.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupul jsem si CTEK MXS 5.0 new. Na akumulator jsem pridelal dodane svorky (ne ty klestove, ale ty, ktere se sroubuji). Nyni mi staci jen pootevrit kapotu, nacvaknout nabijecku na konektor a kapotu zavrit. Jednoduche, rychle, spolehlive, funkcni,...

Zasuvka je pak zbytecna....

Editováno: , autor: Pytlák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo takové ty "voděodolné" zásuvky, co mají nahoře gumovou zátku, tak voda se do nich dostane s přehledem taky. vydrží tak 2 - 3 než zevnitř shnije a odpraví připojené zařízení.  Moje zkušenosti z motorky. Ale když ji dobře schováš, kde na ni nebude stříkat voda, tak vydrží déle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem po zkušenostech tady z fóra, že v zadním nárazníku po dvou letech naprosto běžně vyhnívá kabeláž (virtuální pedál, senzory parkování ...), vyměkl a zásuvku jsem raději udělal v motorovém prostoru. Děkuji všem za reakce!

3F0AF028-7684-41CF-AF3F-6B0D46ADEB2E.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...