Přejít na obsah

Molitanová výplň blatníků


gembi99

Doporučené příspěvky

Nedalo mi to a tak som to skúsil pohľadať.

Tak vo výbave mám PR 2B1 Dodatočné tlmenie vonkajšieho hluku.

Môže to mať nejaký súvis? Viem že tam (2B1) pravdepodobne patrí vnútorné tlmenie kapoty a ,,priečky medzi motorom a kabínou, ale či je to všetko a či tam patrí aj ten plast to neviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 23. 5. 2021 na 8:15, JendaII napsal:

To bych i mohl...

6V0 821 111 - levá strana. 

6V0 821 112 - pravá strana.

Cena okolo 100 Kč za kus...

Zdravím všechny.. když zadám číslo dílu, vypíše mi to modely fabky do roku 2018.. a já mám 2020.. jen se zeptám.. šoupnout to jde i do těch "novějších" ?? děkuji za odpověď..  úplně jsem to z napsaných popisků nepochopil.. a je potřeba ještě něco doobjednat? někajý spojovací materiál? u okty tuším, že musí být ještě nějaké plas. vruty..  děkuji za odpověď.Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám rok 2018 a jsou tam molitany. Ty jsem vyndal  prostor umyl a pořádně vystříkal voskem na dutiny. Dal jsem tam ty plastové kryty. Molitany zkrátil cca 15cm a nastříkal voskem. Takto upravené molitany jsem vrátil na stejné místo i když tam jsou plastové zaslepky. Auto se dost odhlučnilo a není tam voda. Molitany nenasaknou vodou a prostor je vystříkaný voskem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám sice Rapida, ale postupoval jsem obdobně. Molitany jsem nad stykem blatníku s prahem odřízl a vše vystříkal voskem na dutiny. Tím  jsem dal pryč ten nejvíc nacucaný spodek v tom kritickém místě. Nyní je to volné vysychá to a jde v zimě vypláchnout od soli 👍.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 6. 3. 2021 na 20:29, šlaušek rs napsal:

Já jsem si na podzim před zimou dělal komplet nástřik podvozku a podběhů bitumenem a dutin voskem na Fabii 3 combi MC, vyrobené 7/2016. Měl jsem sundané komplet všechny plasty na spodku a podběhy. U předface byl pouze plast. To vím určitě, tohohle materiálu bych si všiml a trošku mi to prostříklo přes ten plast na práh ke spodní hraně dveří, kde jsem to potom čistil. Takže to tam tutově není. Ale stejný materiál nacucaný vodou byl vložen mezi přední třetinou předního blatníku a šavlí motorového prostoru. To jsem odtamtud vyrval a vyhodil. Jsou to jen kurvítka od výrobce. I když to samozřejmě odůvodní hlučností, atd.  Jinak se vám divím s těma zástěrkama. Blbě to vypadá a ještě to pod nima rezne. Také pravidelně při prezouvání odmontuji plast. podběh, vyčistím spičku prahu a spodek blatníku a potom vždy zaleju voskem a vyleju olejem. A nikdy mi to tam nerezlo ani na předchozích starých Fabiích 1.

 

IMG_20201115_100709.jpg

Zdravím všechny.. plasty jsem si už koupil a o víkendu molitany vyndám dám plast, molitan rozumně zkrátím a vrátím.. ale ještě by mě zajímalo, kde najdu ten druhej molitan..

viz. citovaný příspěvek.. "Ale stejný materiál nacucaný vodou byl vložen mezi přední třetinou předního blatníku a šavlí motorového prostoru"

... když sundám podběh, tak ho nahmatám, nebo na to musím jít z jiné strany? díky, za odpověď.. 

pozn.: podobná kraviny byla už u Š105.. bylo potřeba ohnout příčku nad kolem a blatník neshnil (díky tření a vibracím).. moje 105ka.. jezdí bez rzi ještě dnes.. neuvěřitelný.. prodával jsem jí jako 22letou a teď je holce  38 let.. od 12let stojí na ulici.. bez garáže.. ale byly udělaný dutiny .. prostě nerezne, ani prahy..  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak je to udělaná na Fabii, ale na Rapidovi je ještě jedna přepážka z molitanu cca na vrcholu toho plastovýcho podběhu. Myslím, že na Fabii je to obdoba. Až podběh sundáš, uvidíš to. U mého auta byl špinavý a nacucaný jen cíp u lemu blatníku. Takže kudla do ruky a uřízl jsem cca 2cm tento cíp a zbytek tam nechal. Tím je to v místě hrany lemu pěkně volné a nedrží se tam vlhkost, od níž by začala ta hrana lemu časem hnít :-). Foto jsem bohužel nedělal, ale to v tom blatníku uvidíš. Vídám po ulicích, jak na starších autech koncernu (tuším Passaty) začínají blatníky v těchto místech hnít, asi tam bude ten samý molitan a za nějakých 10-15 let to udělá své...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím, takže jsem se taky na to za teplého dne vrhnul..  jde do dobře.. žádný zádrhel nikde nečeká.. podběh jsem celý ani sundávat nemusel..  molitan jsem vyndal, vystříkal hadicí (bordel tam nějaký byl), vyfoukal (usušil).. vystříkal sprejem na dutiny.. vše co šlo, poté nasadil plasty a molitan o něco zkrácený (cca o 10cm) zpátky (molitan jsem seříznul do špičky, aby případná voda snadněji zmizela).. 

Vrchní molitan jsem u jednoho blatníku vyndal, u druhého jsem zapomněl.. tak ho vyndám po zimě, až budu vymývat znovu bordel za podběhy.. a bylo.

Jinak Škůdku musím celkem pochválit za množství nastříkanýho gumo-něčeho v místě toho molitanu.. to než by začalo reznout, tak by to chvilku trvalo..

Ohledně zvýšení hluku, jsem nezaznamenal nic.. až asi po týdnu mě napadlo , že jsem se měl zaposlouchat jestli je to hlučnější.. dříve mě to nenapadlo..  je to nerozeznatelný.. ale i kdyby.. lepší hlučnější, než rezavý :o)

Díky za nafocení.. pomohlo mi to.. Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...