Přejít na obsah

hučení kol/ pneumatik


hardb

Doporučené příspěvky

Ahoj, nesetkal se někdo z vyšší hlučností pneu, přezul jsem zimní (R15) na Letní r17 a po přezutí pozoruji o dost vyšší hlučnost, pneu jsou originální Dunlop sport maxx se vzorkem okolo 4-5 mm
hluk se zvyšuje i když zatačím do prava (to by mohlo být i ložisko) jenže když auto zvednu tak žádnou vůli necítím  (auto má kolem 52tk)
děkuji za odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A aj počuješ, odkiaľ ide ten hluk? Spredu? Zozadu? Zľava? Sprava?

 

Nebude to len klasický hluk letných pneu? Aj ja furt po prezuti z tichých zimných na hlučnejšie letné počujem až nepríjemný hluk - hlavne ak je vonkajšia teplota stále pod 10°C, letná pneu je stále tuhá. Až teploty vystúpia nad 10°C, letná zmes trochu zmäkne a pneu sa stíšia.. to sú moje postrehy.

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je právě to, není poznat odkud jde ten hluk ale je fakt že narůstá i z rychlostí takže ano nejspíš to bude hluk od odvalování kol jen se stupnuje když zatačím spíše na pravou stranu ...
snad máte pravdu a až bude venku tepleji tak to nebude tak hrozné 
  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď v klidu, já to mám stejný na přesně dvouletým rapidovi od nova. Hned jsem to reklamoval po 500 km v servise, udělali geo, byla ok a při kontrole jen snížili tlak v pneu z úplně maximalních podle tabulek taky na cca 2,2 a bylo to o poznání lepší. Ani s přezouváním ze zimích 15" na letnín16" nespěchám. Ty zimní 15" jsou pro mě a můj zadek komfortnější. A mám taky prvomontáž Dunlop. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahojte, chci se zeptat, po přezutí ze zimních na letni 5ti lete Dunlop SP Sport Maxx začlo auto od 60ti km/h hucet. Máte ověřené, ze to hučení u vás způsobovaly zrovna tyto pneumatiky? Zatím jsem ve fázi, ze se snažím zjistit co způsobuje to hučení.. kola jsem vyvážil a ložiska se zdají taky dobre...minulou sezonu byly uplne tiche, ..zkusím přehodit zpátky na zimaky a uvidím...díky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viz. příspěvky nahoře. Buď v klidu, u mě se po dalších 3 letech nic nezměnilo, Dunlop hučí stále, na zimních 15" Nokian bylo relativně víc ticho. Počítám, že něco jde i na vrub každoročnímu prohození zadek/předek, ale poslední 2 roky mám už celkem malý nájezd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No u mě hučí tak, ze je to k nevydrženi, takže je přezuji na zimní a zjistím, jestli hučení přestalo.. jen chci mít jistotu, ze nekupuju nové letní pneu zbytecne..ale stejně mi to hlava nebere, kdyby byl problém v pneu, tak by se to přece dotýkalo plno lidí 🤷 a byl toho plný net...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také už druhou letní sezónu sleduji velmi kysele po přezutí z relativně tichých zimních pneu na letní Dunlop SP Sport Maxx (už mají přes 5 let) výrazný valivý hluk. Ložiska to nejsou, můžou za to gumy. Vzorek je rovnoměrně sjetý, hloubka cca 5mm. Tyto gumy jsou asi z velmi tvrdé směsi a hučí kdekomu. Také na naší O2 FL letní Dunlopy takto hučí. Beru to jako vlastnost, nechce se mi jevměnit nesjeté...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže je to potvrzené. Po přezutí na zimní se žádné Hučení neprojevuje. Hučení opravdu způsobují pneumatiky Dunlop Sport Maxx. Pneumatiky mají cca 4,5 -5 mm vzorků. Ale čeho jsem si všiml, tak uprostřed je na všech pneu takový tenký proužek jiné barvy viz foto.

Nezkoušeli stě kontaktovat výrobce a žadat např nějakou kompenzaci?  

IMG20240414132809.jpg

IMG20240414132805.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Marek WVahoj, nejsi sám... mohu ti potvrdit, že Dunlop Sport Max mi letos taky hučí jako prase.... vzorek 4 mm a 4 roky stáří 😪😪😪 ale ten proužek tam nemám... taky jsem myslel na ložiska, ale když to tu pročítám, tak to bude pneumatikami.... na příští rok koupím raději jinou značku 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hučení a plavání auta jsem reklamoval už při najetí jen 500 km. Při kontrole geometrie zjistili tlak v pneu na maximum dle údaje na víčku při plném zatížení. Po odfouknutí na 2,2 se auto zklidnilo a hučení bylo méně intenzivní nicméně je pořád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...