Přejít na obsah

Poškrábané přední sklo (O4 RS)


JanekJankovic

Doporučené příspěvky

Ahoj, dneska ráno jsem škrábal přední sklo škrabkou co je ve dvířkách nádrže a toto je výsledek (fotka). Nedokážu pochopit jak může škrabka originál od škodovky takhle poškrábat sklo? Nijak extra jsem netlačil - byla to spíš zamrzlá rosa, takže jen rychlé oškrábnutí. Mám to na 2 místech. Myslíte že to můžu nějak řešit s prodejcem? To ta skla dělají z cukru? Auto mám od listopadu 2020 - jak bude vypadat to sklo za 5 let? 

IMG_7959.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano to jejich zázračná škrabka a lowend skla dělají. Stačí kamínek který člověk v té namrzlé vrstvě nevidí a je rýha.

3 sezóny už skla neškrábu ani boční v létě to pak vypadá... Rozmrazovačem nastříkat a setřít cca.po 2, 3 km a sklo zůstane O.K. ( kromě vripů od kamínků z dálnice).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásadní je nepoužívat žádné škrabky, tedy nejen tu originál. Málokdy je čelní sklo jen od námrazy - mimo stírací plochu stěračů je hodně špíny, prachu a jemných kamínků. Pak to vemeš škrabkou po celém skle a je vymalováno.

Poslední auto u kterého jsem (čelní sklo) škrábal byla jedničková fábie a i tam už to zanechalo jemné vrypy.

 

Editováno: , autor: stanmar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S prodejcem to řešit můžeš, ale bude to jen ztráta času. Pokud máš připojištění skla tak... pokud nemáš tak nějaký Autosklo-servis, který to zaleští. V domácích podmínkách je to obtížně řešitelné i když pastu na bázi CeO2  prodává třeba Sonax, ale bez zkušeností a alespoň základní výbavy, to dopadne špatně. 

Editováno: , autor: koblih69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, JanekJankovic napsal:

Díky za rady. Příště budu chytřejší. Skla mám pojištěná, ale asi nemám říkat že jsem si to škrábl sám, co? Jak dlouho případně trvá výměna? Nemám s tím žádné zkušenosti. Díky moc.

Taky jsem si na poslední OIII takhle podepsal okno... čučel jsem na to jak babka na první důchod... ale fakt je, že malej kamínek, kus bordelu či co všecko na nás padá, dokáže tohle vyrobit.

 

Stejně se ale nemůžu ubránit dojmu, že to sklo je nějak měkčí než kdysi... OI jsem měl 12 let a takhle viditelný škrábanec jsem na ní nevytvořil, jen pár jemných od stěračů.

 

Možná to je i rukama, na Citigu jsem jednou ráno škrabal okno a prd a ruplo celý :D  

 

Buď si zvykneš, nebo to budeš muset nechat vyměnit. Zvyknout si vyjde levněji ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám pocit, že je to sklo měkčí, protože po pár kilometrech mikro sekance od kamínků a to jsem jezdil fakt s odstupem, aby k tomu nedošlo.

Tohle se dá řešit jedině připojištěním čelního skla. K pojistce za 1 000 Kč za rok se spoluúčastí 1 000 Kč. Většinou se dá domluvit se servisem, že při výměně je dálnička zdarma, ale záleží na ceně toho skla. Co jsem někde snad četl, tak čelní okno na O4 je vcelku levná záležitost. Možná to bude dané i tou kvalitou. Respektive nekvalitou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, JanekJankovic napsal:

Díky za rady. Příště budu chytřejší. Skla mám pojištěná, ale asi nemám říkat že jsem si to škrábl sám, co? Jak dlouho případně trvá výměna? Nemám s tím žádné zkušenosti. Díky moc.

Na OIII mi přijel servis na sklo do garáží (v naší firmě) a výměna trvala cca 30 min. Poté doporučeno dvě hodiny nechat auto stát. 

To je celé. Na O4 je pod zrcátkem více senzorů a kamer, tak je otázka, jestli se to pak nemusí nějak kalibrovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Solidní Auto-sklo servis, který to umí, to pochopitelně zaleští, výsledek bude 100%. Tím nemyslím autorizák Škodovky, který v 99% případů není schopen správně rozleštit ani lak. Je to podobné jako s hvězdičkou na skle - tam kde je předpoklad dobrého výsledku bych preferoval opravu před výměnou skla. Důvodem je možné poškození podkladu při vyřezávání. Samozřejmě pokud plánuju auto na 3 roky a pak mě nezajímá co s ním bude, můžu měnit sklad o106. O víkendu bych měl zalešťovat 2 hluboké škrábance na bočním okně O3, pokud to tak bude zkusím to vyfotit před/po. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Bohužel vás asi zklamu pánové, fotek jsem udělal několik, ale původní škrábance není vidět proti žádnému pozadí (nakonec 2 delší a jeden kratší). Nicméně 2 byly tak hluboké, že to zabralo skoro 1,5 hodiny čistého času (nakonec jsem musel začít diamantovou pastou). Což s ohledem na to, že slušné nové sklo se dá kopit za 900,- není moc dobrý výsledek :D. No majitelka je spokojená a to je hlavní a já se příště napřed podívám na cenu nového skla. Na durhou stranu jsem si aspoň vyzkoušel, že se dají řešit i hodně hluboké škrábance což jsem si dříve netroufal. Docela by mě zajímalo jak se na tom skle vzaly, údajně jsou tam od té doby do v servisu opravovali stahování skla, což by jen potvrzovalo moje zkušenosti s autorizovanými servisy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Ahojte. Myslel som si, že je to len moja Octavia, evidentne, po prečítaní celého topicu je to problém všeobecný. Takisto sa mi podarilo poškriabať počas prvej zimy predné sklo origo škrabkou. Neuveriteľné, ako sa dá šetriť na úkor kvality. Mám ešte starého Yetiho 2009 a takisto používam origo škrabku, ktorú som si kúpil kvôli jej kvalite a skladnosti, ale páni, Yeti nemá žiadne škrabance. To sklo na Octavii je kvalitou úplne inde...žiaľ hlboko na dne. A zrejme s tým nik nič neurobí. Keď pôjdem na prehliadku, skúsim to riešiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pánové (a dámy?) měl bych  dotaz, jak řešíte situaci, kdy přijdete k autu třeba po 2 dnech, auto je zaprášené - hlavně mi jde teĎ o čelní sklo. Jak opláchnout, když nemam v kufru nádobu s vodou, kterou bych to sklo opláchl? :D Přece kvuli tomu nepojezdíte na wapku, nebo jo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...