Přejít na obsah

Problikávání světel + chybová hlášení


PeteCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

mám FABII 3 Combi 1,2TSI 66KW r.v.09/2015. O vikendu mi auto zacalo zlobit, pri jizde najednou probliknou svetla a vyskoci spousta chyb - zavada sterace, nedostupny celni asistent, porucha start-stop, kontrola chladici kapainy a ja nevim, co vsechno.  Chyby bud vyskakuji opakovane po nekolika vterinach, nebo vsechny zmizi a zustane pouze svitit kontrola chladici kapaliny nebo celni asistent. vetsinou staci parkrat chcipnout a nastartovat a je klid na chvili... Zmeril jsem baterii , ta ukazala 12,34V, tak jsem ji dobil a ejhle - chyba vyskakuje porad. Volam autoelektrikari a ten mi rika, at zkusim ozkouset jinou autobaterii, ze tato uz muze byt po smrti. Tak jsem ji vymenil,vyrazil na "testovaci" jizdu a udelalo to znovu, i kdyz jenom jednou. Tak volam autoelektrikari znovu, rikam mu to, a taky ze misto puvodni EFB jsem dal obycejnou (puvodni EFB mela 59Ah, takhle narychlo jsem sehnal akorat obycejnou 56Ah) a samozrejme se nova baterie nezadala do systemu. On mi rika, ze ale na ozkouseni to staci takto a baterii to tedy neni. Volam jeste jinemu a ten mi hned vynadal, ze je to urcite baterii a ze tam nemuzu jen tak nacpat jinou.

 

Takze, nez eventuelne koupim novou EFB baterii a zacnou obvolavat vsechny autoelektrikare kvuli zadani do systemu, mate nekdo nejaky tip, cim by to mohlo byt a co zkusit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Cau, mam podobny problem taky divoka elektrika 

Auto rok stalo (nevim jestli tomu dali cuchnout pres kabely) a neco neodpalili, bat ko tak dali normalni olovo, co to dela zapnu sterace na INT sterace se rozjedou pipne chybovy gong rosviti se vsechny kontrolky padnou rucicky zhasne radio a maxidot po vterine vsechno zase naskoci, nekdy se stane kdyz zapnu sterace ze to napise otevrena kapota malo vody v chladici sterace jedou napno nejdou vypnout nejdou blinkry, zastavim chcipnu nastartuju a jede dal.. 

Pri tech chybach motor jede normalne a prevodovka take je tu v automatu. 

Koupena nova bat agm co tam patri 

Zkousena i jina bcm nakodovana ale ta nemaka vubec.. 

Editováno: , autor: jirka toledo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel si vymazat všechny chyby z ŘJ? Já měl v zimě problém s tím, že mi vyskakovaly chyby zadních zámků (dětské pojistky) po jednom startu při -20°C. Tehdy nějak pokleslo napětí a vyskočilo hodně chyb. Ty jsem pak vymazal přes Caristu, ale stále tam byly ty chyby dětských pojistek. Až když jsem to vymazal přes VCDS diag, tak to zmizelo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...