Jump to content

Zapojení neoriginálního autorádia

Nublar

Recommended Posts

Dobrý den ,

chci se zeptat na jednu kulišárnu a to odkud vzít v CG Active+ Spinaných +12V.

K mému velkému překvapení je na kostce k autorádiu 2x 12V stálých. Vím že je to tu na fórech hodně probíráno ale nic jsem nenašel co by pro CG bylo užitečné a řešilo můj problém. Klimu mé CG nemá. Mám strach , že mi bude autorádio i po vyjmutí tatranky z autorádia a stání třeba tři dny ,vybíjet baterii.

prosím pokud má někdo řešení , podělte se semnou :)

Díky předem.

• 4 years later...

Ahoj, potřebuji poradit jak zapojit rádio. Chci jej zapojit aby se s vytažením klíčku vypnulo, ale aby šlo zapnout i s vytaženým klíčkem - vypínačem na rádiu. U originálu to šlo. Teď to vypadá tak, že to napojím na spínaných 12V, to ale nepůjde zapnout bez klíčku ? Zajímá mě jestli jste to už někdo řešil, případně vyřešil a jak ? Adaptér mám viz. odkaz : https://www.ahifi.cz/4carmedia-iso-konektor-skoda-volkswagen-seat-audi.html

@Karloscitigo Ahoj, příspěvek jsem přesunul do existujícího tématu o podobné problematice.

Bez samostatného signálu pro buzení rádia připojeného na stálých 12V, asi žádné řešení neexistuje.

Záleží teda, co konkrétní typ rádia podporuje/umožňuje. Pokud to není nějaká levná Čína, mělo by to umět.

Na spínaných 12V to bude, přesně jak popisuješ a bez zapnutého zapalování rádio nepůjde zapnout.

Zdá se ale, že ta redukce z odkazu s tímto počítá a má tam samostatný vodič, přesně pro tuhle funkci.

Stálé napájení si to teda bude brát z původního konektoru a spínané je potřeba natáhnout od některé pojistky.

Co všechno je v Citigu spínané, ale nevím. Vyzkoušet to, by ale neměl být problém.