Přejít na obsah

Chlazení turba


Patrik990

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, ve Škodovce mi bylo řečeno, že u těchto motorů je chlazení turba vodou a že po zhasnutí motoru, elekt. čerpadlo dochlazuje vodou turbo. A chci se zeptat, jestli dochlazujete turbo na volnoběh (po zátěži), nebo to není potřeba kvůli tomu vodnímu chlazení? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to se nespoléhej, neznáš podmínky, za kterých se to čerpadlo spouští. Po vysoké zátěži (typicky rychlá jízda po dálnici, tažení přívěsu, etc.) dojeď na volnoběh, po zastavení nech minutku bublat motor a šmitec. Není co řešit. Start/stop by ti to stejně vypnul hned.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zasa s tým dochladzovaním by som to nepreháňal. Sused na golfe vždy dochladzoval a turbo sa mu odporúčalo podľa mňa skôr ako by malo. 

Ja osobne to beriem tak, že ak teplota oleja je nad 100°C tak pri dochádzaní do cielu cesty zvolním a doma to bez nejakého dochladzovania vypnem. 

 

Teploty výfukových plynov sú zvyčajne u benzínu vyššie ale ak sa motor nevypne po ostrej jazde alebo po dialnici hneď a výfuková časť turba sa stihne schladiť na 200-300°C tak sa tomu nič nestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně, sami škodováci popisovali to, že hnali auto po dalnici , sjeli k benzině, aby změřili o koli se protahnul výfuk a ten už byl ochlazený... popisovali, jak jim hodně pomohly online čidla ... a s turbem to bude asi podobně. Asi jediný, co může motor zastavit nejčastěji hned, je S&S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemá, alespoň co jsem měl možnost vyzkoušet. Rychlé přistání po dálničním letu na semaforu a motor vypnutý... Jeden čas jsem jezdil Astrou a tam to bylo stejně. Chcípalo to ledový motor v mrazech bez ohledu na topení a zapnuté výhřevy, stejně tak i po rychlé jízdě. Chová se to úplně stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...