Přejít na obsah

Pazvuk v motorovém prostoru 1,4 TSI CZDA


Macouch

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

již delší dobu poslouchám zvláštní pazvuk vycházející z motorového prostoru, přesněji ze strany pravého kola. Tento zvláštní zvuk je slyšitelný za studena, při zahřátém motoru, při otevřené i zavřené kapotě, z interiéru, sešlápnutá, vyšlápnutá spojka Vydávaný zvuk by se dal popsat jako tla tla tla tla.

 

Přikládám videozáznam, snad asi nejlépe je to slyšet od času 0:14 dále. Samozřejmě tento pazvuk je částečně přehlušen ostatním "ševelením", ale je slyšitelný a kdo chce, tak si ho najde.

 

Může prosím někdo zkušený poradit, co by to mohlo být ?? Spojka, převodovka, setrvačník ?? Nevim.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RoTzpJH_DDo

 

Díky, Macouch

Editováno: , autor: Macouch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, to bude asi ono, zvukový projev jsem popsal, tak, jak jsem ho slyšel, cítil. Může to samozřejmě být i cvakot. Každopádně poslal jsem záznam bratranci do autorizáku s upřesňujícím komentářem s tím, že už to poslouchám delší dobu, cca 6 měsíců. Mám trochu obavy, aby to nebyl důsledek otcova stylu jízdy se stále podtáčeným motorem..... Už jsem ho několikrát na tento jeho nešvar důrazně upozorňoval, bohužel mě za to naposledy vyhodil z auta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak dle vyjádření mého bratrance a zaměstannců AS by se mohlo jednat o problém s brzdami, konkrétně nějaký problém s podtlakovou pumpou. Přemýšlím, jak by se to mohlo projevovat ? Nejspíš sníženým brzdným účinkem. Nic takového jsem nezaznamenal, auto brzdí bez problémů. Druhým důvodem může být nějaký problém s kompresorem klimatizace. Akorát mě zaráží, že ty pazvuky z motorového prostoru se ozývají neustále. I když je klimatizace puštěná nebo zcela vypnutá. Prostě furt stejný zvuk. Uvidíme, co zjistí přesněji, až auto do AS někdy příští týden odvezu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Já mám od novotí přesně tento zvuk, pouze za studena a taky né vždy. V létě, když je teplo tak ne. Potvrdil mi i známý servisák ze škodovky, že to dělá olejové čerpadlo. Je to i v diskuzi uvedeno. V současné době mám auto 7 let a 120 tkm, je to pořád stejné. Neřeším to. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=5wTX-_-wtCI&list=FLwk9JOIEEFfqzX7s1w5luQw&index=36

 

Editováno: , autor: pava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...