Přejít na obsah

ŠKODA octavia II 103kw BKD - při studeném startu nenaskočí (přisun paliva?)


Doporučené příspěvky

Zdravím

Mám problém se studenými starty. Tento problém mám jen někdy a býval jen když bylo pod čtvrt nádrže nafty. Když auto stojí přes noc, jak kdyby spadla nafta a jen točí... Někdy se ještě podaří třeba na potřetí po chvíli točení a přidáváním plynu nastartovat, ale jinak musím na prasáka přes start sprej... Měl jsem to už v minulosti a mechanik mi vyčistil čerpadlo v nádrži, které bylo dost zasrané a byl půl roku pokoj. Teď se mi to stalo znovu, ale poprvé i když mám skoro plnou nádrž.. Napadá někoho po čem jít?

 

Plus druhý problém, který s tím možná souvisí je ten, že než se auto pořádně zahřeje tak na volnoběh cuká motor, ale zase jen občas... 

 

Tyto chyby se dějí nezávisle na sobě.

Diagnostika žádnou chybu nehodí.

 

najeto cca 230 000km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...

tohle citoval jeden týpek na foru když jsem hledal stejný problém jako máte vy:

Mě udělala Octa BKD dvakrát to samý. Pátral jsem kde se dalo, diagnostika čistá. Přesně jak jste psali - točit, točit až se chytne. Celý problém mi vysvětlil jeden mechanik následovně: Příčinou jsou 2 poruchy, které nastaly zároveň. První je chyba v utěsnění jednoho vstřiku v hlavě válců a druhá je nefunkční zpětný ventil v tělese palivového filtru. Celá porucha pak nastane právě tehdy, když se motor zastaví s válcem se špatně těsnícím vstřikem v kompresi (pravděpodobnost tak 25%) a zároveň má zpětný ventil zrovna chuť netěsnit. Pak se stlačený vzduch z válce - 0.5l natlakováno na 16BARů dostane do palivového okruhu mezi vstřiky a tandemovým čerpadlem (to je to hliníkové z boku bloku motoru), vytlačí všechnu naftu z tohoto čerpadla a ve finále zavzdušní částečně i palivový filtr. Tzv. odvzdušněni pomocí otočení klíčem do polohy I (pustí malé podávací čerpadlo v nádrži na 3 sekundy) s tím nemá šanci nic dělat. Odvzdušní se to pak až při dlouhém startování, kdy tohle čerpadlo jede trvale.

 

 

Tak ti to snad pomůže. Podle se to nedá nijak vyřešit. Já sám mám úplně nový palivový fitr a měněné vstřiky a jednou za půl/rok se mi tohle stane.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...