Přejít na obsah

ukazatel razeni


Roman c

Doporučené příspěvky

Dobry den,

od minuleho tydne mi auto pri rozjezdu po zarazeni dvojky (po jednicce) ukazuje preradit znovu na jednicku, ackoli auto uz pomerne jede (cca 10 kmh). jakoby najednou vyzadoval vetsi otacky pro jednotlive rychlosti. kde jsem zvykly jezdit na trojku (pomale mesto) a auto s tim nemelo problem,  najednou ukazuje ze mam dat za dve. s cim to muze souviset? pravda, jsem zvykly jezdit s lehkou nohou, ale autu to nikdy nevadilo, az ted, najednou. otacky na volnobeh byly vzdycky vyssi, ted jsou cca 1300-1400... 1.0 tsi 81 kw, rapid spaceback

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic proti, ale řadíš dvojku dost brzy. U 1.0 TSI nemůžeš (neměl by si) řadit jako u dieselu. Já osobně řadím druhý stupeň při rozjezdu cca při 3000 tis otáčkách, což odpovídá zhruba 20-25 km/h. To mi pak klesnou otáčky na 1.500, což je takové minimum podle mě, abych se dostal na běžně provozované otázky, tj. cca 2000. Zkusil jsem dnes ráno zařadit dvojku při 10 km/h a otáčky mi spadli pod 1000, což je u tohohle motoru hrozivě málo. Nehledě na to, že při takových otáčkách pak musíš víc šlápnout na plyn, aby nezdechl, což vede ke vzniku LSPI a určitě se motor při takovém používání bude i více karbonovat. Takový dlouhodobý provoz pak povede k výraznému zkrácení životnosti. Máš TSI motor - ty se všeobecně vyznačují tím, že dobře snáší vyšší otáčky, tak se toho neboj a nedus ho v těch nízkých. Vždyť to ani nemůže jet a musí do hrozně dunit. Rada na závěr - neposlouchej rádce řazení. Jezdi podle sluchu a reakcí motoru na plynový pedál. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...