Přejít na obsah

problémy s dálkovými světly


Murphy 35

Doporučené příspěvky

Dobrý den nadšenci, potřeboval bych poradit s jedním problémem. U otcova superba ( R.V. 2007, bixenony ) se stále přepaluje pojistka levého dálkového světla, procházel jsem pojistkovou skříň a vše bylo v pořádku ( kromě té pojistky ), už to odneslo asi deset pojistek, někdy se přepálí hned a někdy třeba až po 14 dnech. Slyšel jsem, že by to mohla dělat levá páčka na přepínání světel. Už nevím co s tím. nemá s tím někdo zkušenosti nebo nějaký nápad jak to vyřešit. Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím souhlasím, na supu mám origo výbojky a svítí výborně

Mam jinou zkusenost mel sem nekolik origo vybojek a ted uz dluhou dobu mam 6000K od stualarmu a parada a stejne zkusenosti i u jinych vozu volil sem 6000K protoze mene ve stualarmu nemaji.Nikoho neosocuji jen me zkusenosti s xenony. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zdarec, vyskytl se mi takový problém pří zapnutí dálkových světel se nerosvítila kontrolka rosvětcených daálkových světel a nesvítilo pravé dálkové. Tak jsem zkontroloval pojistky a byla spálená pro pravé dálkové. Vyměnil jsem ji a při zapnutí dálkových se hned zase spálila rozdělal jsem tedy světlo a žárovka zcela funkční a nikde na pohled žádný problém, ale jakmile dám novou pojistku a zapnu dálkové tak se hned vypálí. Nevěděli by jste co s tím? Kde by mohl být problém? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem tam dát jinou a dělá to to stejné žárovka nepraskne jen vždy pojistka když žárovku přepojím do mlhovek tak normálně svítí jak stará tak nová. Spíš si myslím že bude někdě prodřenej drát a vždy to zkratuje a spálí se pojistka. Spíš by mě zajímalo kdybych to napojil na diagnostiku jeslti mi to řekne kde přesně je vada, protože jít po drátu od pojistkovnice ke světlometu bych fakt nechtěl :D spíš jestli vás nenapadá jestli by to mohlo být něčo jiného? případně jestli není pravé dalkové připojeno ještě někam kde by to mohlo dělat neplechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že diagnostika Ti to neukáže a opravdu musíš jít po kabelových svazcích.

Ideálně vše rozbalit a kontrolovat. Začít od světla. Takto by to dělal elektrikář.

Myslím, že to bude spíš ve svazku v motorovém prostoru ke světlu. Uvnitř vozu ty svazky spíš neodchází, leda že by v autě byl ZK (zásah kutila)

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začal bych přímo ve světle - hlavní svorkovnice kontrola a kabely uvnitř k jednotlivé žárovce

Dále:

Podle schematu jdi po bíložlutém kabelu od světla až k propojení v kabelovém svazku přístrojové desky a dále až k pojistce č.18

Někde po této cestě bude chyba a to proto, že před pojistkami už to jede na jednom kabelu a to dle schematu od propojení A95

Pokud byla chyba před tímto propojením nevyhazovalo by Ti to jen jednu pojistku

Nemělo by být zase až tak složité to najít, spíš to rozbalování svazků je vopruz.

post-79770-0-45461900-1441815630_thumb.j

post-79770-0-04183900-1441815637_thumb.j

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na problémy s dálkovými světly
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...