Přejít na obsah

LED Matrix světlomety


boban1108

Doporučené příspěvky

Takže info po převzetí:

Standartní update jednotky v rámci mého AS asi neproběhl/nefungoval jak se předpokládalo, takže prý zbytek dne byli připojení vzdáleně nějací 2 borci z MB a něco štelovali v jednotkách auta... Když jsem se ptal, jestli dali nějakou zpětnou vazbu, jestli to teda už funguje, tak mi mechoš řekl, že oni teď čekají na zpětnou vazbu od mého AS/mě (skvělý :D )... Takže vyzkouším teď přes Velikonoce, případně na začátku příštího týdne a uvidíme. Jinou změnu jsem nezaznamenal, stále zůstal sw1941 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dlouho jsem nepsal. Ale mám nové info. Naposledy před pul rokem si vzali na skoro měsíc auto do továrny. Prý si stáhli data ohledně světel. ( pobliknutí Matrix světel po minutí protijedoucího vozidla). Mezi tím furt nějaký “seřizování” které nepomahalo. Minuly týden mi volali ze Škoda jim poslala z vývojového centra nový SW kamery. Tak jsem si auto včera vyzvedl a dnes zkusil, po překvapení to funguje 😃😃. Matrix po minutí protijedoucího vozidla tak pravá strana svítí furt. ALE! Kamera má extrémně malou citlivost aby poznala auto v dálce o dost méně než předtím. A další problém nevím jak je to možné ale nejde aktivovat travel assist tlačítkem na volantu. Tím se vždy zapnul AAC a travel assist zároveň. Teď musím travel assist zapnout packou tempomatu. Ten to tlačitko na volantu funguje jako vyber AAC nebo travel assist. No blbě se to popisuje tak nahraju krátké video. Dejte vědět kdyby to mel nekdo stejně. Možná to je nový SW assistentů ale podle je to BUG v SW co se nahrál po te aktualizaci kamery. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som nečakal, že sa tu ešte niekedy objavíš :D

To je hodne zaujímavé, u mňa vymenili kameru a niekde na pozadí riešili SW kamery. lebo je to predsa lacnejšie.

Je ale riadne nanič, že to má negatívne efekty, to treba so servisom riešiť, pripadá mi to ako narýchlo zbúchaný SW.

Možno to je ten istý SW kamery, ktorý dostal aj @JirikHL
Ja zas TA ani adaptívny tempomat nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@NemesiSK

Ano vypadá to, že jsem dostal stejný update podle popisu, protože tlačítko TA se chová úplně stejně. 

 

@MarcianoMLK

Ja jsem ještě neměl možnost to projet v noci, ale jak tak čtu, tak sice vyřešili problém že světla neblikaji, ale dají se teda vůbec používat, když má kamera menší dosah? To je teda ojeb zas. Každopádně díky za info, já se jesre k jízdě v noci nedostal. Budeš to ještě nějak řešit? Že ta kamera zase nefunguje jak má a má malou citlivost? Mám obavu že tohle už půjde jen velmi těžko prokázat... 😒

 

Jinak to tlačítko TA je asi nějakou aktualizaci asistentů jak píšeš, protože mě se to chová stejně. Zjistili jsme to tak že zena jela sama někam a pak přišla  nadávala, že nefunguje Tempomat, že se tam jen něco přepíná, že vždy zmackla jen tlačítko na volantu a teď níc.😃 Tak jsem se šel mrknout a dělá to přesně co máš na videu. 

Nicméně tahle funkčnost je zmíněná u MY23

 

Dale se jesre můžeš podívat do nastavení asistentů, protože když jsem je na základě tohodle prohlížel, tak jsem objevil asistovsnou změnu jízdního pruhu, kterou jsem na 100% memel. 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JirikHLTak som fakt zvedavý na tvoju nočnú jazdu

 

Inak páni všetci čo píšete, že Matrix bliká pri prejdení protidúceho auta - toto je len polovičná pravda. Mne táto vada vôbec nevadí, pretože toto sa deje väčšinou na pravej strane v poli alebo v priekope a pri prejazde auta v protismere svetlá vždy niekde bliknú vzhľadom na iné autá okolo.

Čo mne vadí, je zhasnutie svetiel pri predbiehaní - dúfam že ste si to všetci tiež všimli. V momente keď míňame zadnú časť predchádzaného auta tak Matrix zhasne diaľkové svetlá ľavého svetlometu a to je problém, pretože zhasne krajnica kde môže byť v diaľke cyklista v protismere. Pravda že to trvá ca 2 sekundy, ale to je 60 metrov jazdy. Takže pri vybočení do ľavého pruhu, je potrebné skontrolovať dlhšiu dráhu a potom rýchlo prefrknúť okolo zadku predchádzaného auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...