Přejít na obsah

Výměna spojky


supermaster

Doporučené příspěvky

Rád bych poprosil, zda již někdo náhodou neřešil něco podobného. U mého Yeti 1.4 TSI, když je studený motor, tak po zařazení jedničky při rozjezdu auto citelně poskakuje - je to podobné, jak když rychle pustíte spojku, resp, kdybyste to udělali rychle několikrát po sobě. Pocitově bych to přirovnal k tomu, když autem jedete po zvlněném asfaltu, po roletě, takové mírné drncání. To je ten pocit. Můžete pouštět spojku jak chcete pomalu, stejně to drncá. A silnice je OK :) Děje se to jen u první jízdy, pak během dne již ok, musí být úplně studený motor. Auto má najeto cca 120 tis.

 

V servisu zjišťovali a prý to je na výměnu celé spojky, tuším, že říkali něco o 15-20tis. Že to jinak nejde řešit. Faktem však je, že např kovové bouchání (jakoby od tyček stabilizátoru co dělal můj Peugeot 307) co mi z Yetiho občas jde nevyřešili za několik let co k nim jezdím.

 

Jenže - a proto píšu - tuhle závadu jsme již řešili ještě když bylo auto v záruce. Jenže v servisu tvrdí, že v poznámkách nic nemají. Jakoby to nikdy neřešili. A protože to bylo v záruce, nemám fakturu ani já, abych věděl, co to bylo za závadu. Rozhodně se ale neměnila celá spojka, jen nějaké kroužky nebo prostě nějaká součástka. Nevím co, do auta jen leju benzin a rovnám zrcátka :)

 

Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou? Nemáte nějaký tip? Nechce se mi měnit celá spojka :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...