Přejít na obsah

Zobrazení teploty oleje


Pištáčik

Doporučené příspěvky

Nevím jak vážně to myslíte, ale bojím se, že za půl roku bude někdo někde smrtelně vážně tvrdit, že kapacitní senzor kvality oleje vyhodnocuje kvalitu oleje podle obsahu železných pilin. A takhle vznikají fámy a mýty.

Už to tady bylo několikrát, ve skutečnosti je to takhle: viz přiložený soubor.

44-Prodloužené-servis.-intervaly.pdf

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel fungovani promenliveho servisniho intervalu nechape imho tak polovina lidi vcetne zamestnancu Skodovky. Kdyz jsem prijel posledne do servisu po cca. 18000km na prohlidku, pac me tam auto poslalo (jezdim jen kratke trasy par km po meste), tak me 3 zamestnanci nezavisle na sobe tvrdili, ze to je fakt divne, proc jsem tam tak brzo, ze mam prijet az po 30000km nebo 2 letech, ze v aute je to asi nejak blbe naprogramovane a ze to preprogramuji. A to byl prosim nejvetsi Ostravsky autorizovany servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm tak to je zajimave pocteni aspon to nekdo poradne vysvetlil. Ja zil v domneni, ze to na zaklade nejakeho odporu meri zaneseni oleje a tim vyhodnocuje i jeho opotrebovani. Utvrdilo me v tom i to, ze pri resetu intervalu je v nabidce okenko kvalita oleje. Kazdopadne beru tede svoje tvrzeni zpet a davam zapravdu jinym.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem dnes dal jiné čidlo, ale problém stejný teplota oleje pořád -59° ale ještě zajímavější je, že čidlo jsem jen zapojil na konektor a hladina oleje ukazovala stejně jak na čidle na autě a reagovala na sešlápnutí plynu, stejně se to chovalo když jsem nechal konektor odpojený.. kontroloval jsem i kabeláž a bez známky poškození..

dá se to nějak proměřit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zdravím chlapi,poradil by mi prosím někdo jak na mé octavii 1.4 tsi 90kw z roku 2012 můžu zobrazit teplotu oleje na palubním počítači?,případně co je potřeba udělat?Vím že už se to tu někde něco podobného řešilo,ale nenašel jsem z toho žádný závěr,nebo to byl maxidot.Podle manuálu by to mělo jít a ostatní funkce jsou tam všechny.Někde jsem četl,že to může intervalem výměny oleje,ten mám QI6 na 30000 km,ale tak dlouho ho tam samozřejmě nenechávám =D.Předem moc děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Zobrazení teploty oleje

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...