Přejít na obsah

Start bez vyšlápnutí spojky


cisarnero

Doporučené příspěvky

Martin Vaculík ze Světu motorů radí nevypínat spojku při startu (pokud lze). https://www.auto.cz/startovat-motor-se-spojkou-nebo-bez-martin-vaculik-vysvetli-proc-je-jen-jedna-moznost-spravne-138312 Neví někdo, jestli je to možné zařídit u Fabie III čtyřválec 1,2 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napr. na Toyote pokial nemas spojkovy pedal uplne na podlahe, tak nenastartujes. Mali sme ich v praci niekolko a velakrat mi kolegovia z prace volali, ze nemozu nastartovat - stacilo, ze bol gumovy koberec viac zasunuty a branil uplnemu vyslapnutiu spojky. Co na to pan Vaculik? 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbytocne starosti, kor v dnesnej dobe ked v motore je x veci naviac co sa mozu pokazit. To lozisko vydrzi celu zivotnost motora, skor sa beznemu cloveku rozpadne kasna. Druha vec je ze bez spojky vam mozno skor odide baterka. Kedze bude musiet tocit aj prevodovkou. 

A az tam raz nechas rychlost a startnes bez spojky a auto pojde v pred a rozmlatis predok az potom usetris a predlzis zivotnost. 

Editováno: , autor: atlan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přidávám se k cisarnerovi a Vaculíkovi. Krom mrazů kolem -20 startuju bez spojky. Zastávám názor, že spojka se má používat co nejméně a co nejkratší dobu. Opotřebovává se nejen axiální ložisko, ale i vypínací ložisko a pružina spojky. Baterka odejde na nových autech brzo, ale ne kvůli startování bez spojky, spíš se o to postará SS a rekuperace. Důvod poskočení auta při startu neberu. Pořád lepší když poskočí na startér, než na nastartovaný motor po puštění spojky se stále zařazeným kvaltem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak zaprvé, necituj bezprostředně předcházející příspěvek. A za druhé, když nevíš, oč jde, raději se nevyjadřuj, děláš tady ze sebe jenom šaška a zbytečně plevelíš téma. U novějších modelů škodovek s manuální převodovkou totiž NELZE nastartovat, aniž bys vyšlápnul pedál spojky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...