Přejít na obsah

tlmice


hoty

Doporučené příspěvky

Ahojte skodovaci, mam fabiu 3 combi 2015 1.2tsi 81kW.

Mam cca 60tis km, necelych 6 rokov a tlmice su KO. Bol som na testy a vykazali 52% na vsetkych. Ake by ste mi odporucili,ked prvovyroba ma sklamala?bilstein som cital na fore, ze na skodovku su na prd. Tak co tam strcit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, mám stejný rok 2015 (yeti) i zhruba nájezd a přední tlumič mi vytékal už minulý rok , servis se jen ptal  kolik za ně chci dát, řekl jsem ať mi dají lepší střed a dali mi tam právě ty bilsteiny, po roce dobrý, ale to není žádná vypovídající hodnota..  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak chceš zachovať originálny pocit z jazdy tak jedine originál tlmiče. Ja mám momentálne Sachs a je cítiť, že ten podvozok je tuhší oproti sérii.

Apropo, tie testy sú na figu. Prejavujú sa ti nejak inak negatívne tie tlmiče? Tečú? Ak nie, tak neponáhľal by som sa ešte s výmenou.

Editováno: , autor: Thief1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volal som do skodovky a len tlmice 497eur + praca, bez dorazov, manziet a pod... auto sa hombe, pri nerovnostiach ide takmer na dorazy. Pri dobrzdeni na semafore sa este aspon 2x zhombne. Citit,ze to nie je prave orechove. Zatial netecu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je prehnaná cena... napr. na stránke skodadiely vychádza origo tlmič okolo 90e jeden kus predný a 50e jeden kus zadný. Myslím, že toto je vec, ktorú by som dal urobiť u nejakého spoľahlivého garažníka mimo škodovky a radšej nakúpiť origo. Ako som písal vyššie, ja mam sachs a je to badateľne tuhšie oproti sérii čo niekedy vyhovuje a niekedy nie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Domácí návod teda nemám, ale vrzání je způsobeno zteřelými silentbloky a uložením ramen. Já jsem největší rozdíl ve vrzání poznal po výměně uložení stabilizátoru a úplně to přestalo pak vrzat po výměně uložení ramen. Přední tlumiče jsem měnil po 110 tisíc, ve stavu kdy už byly totálně vyteklé. Nechal jsem si tam dát Sachsy a pocit je jak u nového auta. Zadní tlumiče po těch kilometrech pořád OK, akorát mi vyměnili jejich dorazy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Tlmiče Fabie sú veľmi zlé, kritizuje to aj Vaculík, prvá Škodovka so zle navrhnutými tlmičmi. Mäkké pri stlačení, tvrdé pri roztiahnuti, chceli dosiahnuť to co Francúzi, ale výsledok na rozbitých cestách je opačný a auto sa húpe a posádke je zle. Pri športovom prejdení zákruty sa auto zaborí, skoro som pustil do gatí, čo sa Focusom dalo krásne prejsť s úsmevom na tvári. Tak zvažujem výmenu a originál v žiadnom prípade. Vaculík testoval aj športový podvozok ako výbavu a je to stále zle. Takže asi tie Sachs, keď s nimi je auto tvrdšie. To by mohol byť návrat k pôvodnému koncernovemu naladeniu spred 10 rokov. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v únoru mě čeká stk a jak to tu čtu asi nechci riskovat nějaké trable, v létě jsem si nechával tlumiče měřit, protože mi právě jeden přední přišel už uslintlý.
Výsledek bylo okolo 60% na všech. nejsem ulně závodník a ač se mi trochu snížené auto asi líbí rád bych dal přednost komfortu.

Neměl by někdo nějaké doporučení na tlumiče s hlavním přihlédnutím na komfort?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám originál paket pre zle cesty, tým budú aj tie pružiny asi tuhšie oproti sérii o pár %.

Mimo to, kolega čerstvo teraz nahadzoval Sachs na svoju F3 so štandardným podvozokom a je to cítiť podobne tuho ako u mňa, čiže vedieť o každej jednej nerovnosti na ceste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Netecu. Nebolo to pohladom, ale normalne test tlmicov, na % sa to nejak meria. Tam to bolo nejakych tusim 60%, ale to bolo este na jar. Myslim ze okolo 50% sa uz doporujute vymena. Ale nie som si tymi cislami isty, preto sa pytam, ze kedy ste kto menili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...