Přejít na obsah

Samovolné spínání ABS / ESC


Vejtek

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

prosím o informaci, na koho se obrátit, popř. zda to již někdo z Vás neřešil. Reklamovali jsme novou škodu oktávii 4. generace. Jako novou jsme si ji převzali 11.3.21 a do servisu jsme ji dali 7.4.21 po najetí cca 500km. Po 20 dnech v servisu nám bylo (27.4.21) sděleno, že jde dle výrobce o běžné chování vozu a reklamace se zamítá. Reklamovaná závada byla tato: v některých zatáčkách se ozývá chrastivý zvuk, jako kdyby někde dřelo kolo nebo podvozek nebo chrastil špatně zařazený rychlostní stupeň. Zvuk prý vydává systém ABS, který díky senzorům vyhodnotí, že by mohl být brzy použit a připraví se k aktivaci. Na palubní desce se však nerozsvítí žádná ikona a tato příprava na aktivaci se projevuje tím chrastivým zvukem a lehkými vibracemi v pedálu plynu. Auto bylo zkoušeno i přímo technikem ze Škoda Mladá Boleslav, který osobně do servisu přijel. A výsledek je takový, že je vše ok a že je to u nových oktávií 4. generace v pořádku a dělají to všechny. Dalo by se toto nějak nezávisle posoudit? Zvuk je celkem nepříjemný a rušivý. Všiml si toho již někdo? Zvuk mi dost vadí. Ale překvapuje mě, že mi toto řeknou po 20 dnech zkoušení a pokusů. Pokud by to bylo ok, tak by to snad řekli hned, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvuk mi to nedělá, akorát když jedu na ACC tak je děsně opatrný a když jedu rychleji zatáčkou tak si sám brzdí i když by to pochopitelně šlo projet mnohem rychleji. Nejsem závodník, ale tohle mi vadí. Dá se nějak nastavit, aby se tolik nebál? Totéž když chytí auto, dojedu ho na křižovatce, auto už dávno odbočilo, ale auto stále zbytečně brzdí, je třeba to prošlápnout plynem. Já jet sám za sebou tak budu nadávat, proč brzdí. ACC mám poprvé, je fajn, ale někdy mě se.e!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
  • o 4 týdny později...
  • Pawouk změnil název na Samovolné spínání ABS / ESC
  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Dela to podle vseho u kazde Octavie 4, mam treti za posledni dva roky (sluzebni) a posloucham to pokazde. Kolegove potvrzuji to same. Zvuk se ozyva hlavne pri nadlehceni leveho predniho kola na podelnych nerovnostech nebo pri kontra pri smyku na snehu. Pokud jde o vlastnost, tak jde o velkou hambu kontrukteru 😆

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...