Přejít na obsah

SOS tlacitko Scala


Roman55

Doporučené příspěvky

před 30 minutami, Jan R. napsal:

To nemá cenu servis muselo by se jet, když to svítí. Měl jsem před 14ti dny, ten den to zmizelo.

 

EBFDF5EC-6070-47CB-90B3-3C54F6E0F60A.jpeg

Mne sa to opakuje. Raz svieti na cerveno, potom je chvilu klud, svieti na zeleno a zase po par dnoch na cerveno. Tak neviem, ci to je len nejaka chyba, alebo nieco vaznejsie na vymenu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Vy co jste měli problémy s SOS hlášením - při chybě vám světlo nahoře svítilo červeně nebo bylo zhasnuté? Dnes mě to po nějakých 20 000 km potkalo poprvé:

2081052605_sosvolani.thumb.jpg.6273791cc674fddd660b3739859b4174.jpg

 

Vyskočilo to po krátké pauze na dálnici, LEDka na stropě byla zhasnutá. Vyp/Zap zapalování nepomohlo, až zamčení a chvíle stání v garáži a LEDka opět zelená a tváří se to OK.

Tak uvidíme jestli se tím bude muset do servisu...

 

PS: Svolávačku kvůli SOS systému jsem kdysi absolvoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Michal T. ako kedy. vacsinou som mal cervenu diodu. no boli pripady, ze bola i zelena a v servisnom nastaveni, hlasilo chybu ak som to tam sledoval. zhasnuta bola najmenej. ak ju budes mat zhasnutu, skus stlacit tlacidlo a uvidis, ci ti vobec funguje. ak ano, mas 10s na zrusenie. Az po 10s zacne vytacat linku a potom sa uz neda vypnut ani vypnutim auta a otvorenim dveri, ze by sa prerusil prud.

Mne sa totiz stalo, ze hlasilo chybu, svietilo na cerveno a vytocilo linku bez problemov. Zhodou okolnosti som zle klikol na zrusenie a hovor som potvrdil a slo to az do spojenia so 112kou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pisal som kolegovi nad mojim prispevkom. ak to michal mal len raz, tak sa to casom este zacne objavovat a staci potom reklamovat :D

kolega dalsi pisal, ze niektore dni ok, niektore nie. aj u mna to tak zacalo a kedze jazdim dlhe trasy, potom to uz preslo do kazdodennych vypadkov. je to tam, ma to sluzit pre zachranu zivota, tak nech to funguje na 100%

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Význam to isto má. Príklad havaruješ v noci niekde, kde prejde 1 auto za hodinu a nie si schopný si sám zavolať pomoc. V takom prípade isto oceníš. Tiež vidím zmyseľ v tom, že keď sa stane havária, či potrebuje napr. niekto  z blízkych, či už aute, či mimo auta pomoc, stlačíš to a už nič nemusíš riešiť. Či už komunikuješ so 112, či nie je už podľa potreby na tebe. Ale ak sa neozveš, automaticky ti pošlú záchranku podľa GPS súradníc a ty zatiaľ napr. môžeš poskytnúť prvú pomoc a nepobehuješ s mobilom v ruke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty případy už byly i medializované když IZS vyjeli k DN a ne marně. Mobil někde zapadne ap., jen jsem skeptik k lince 112. Na kurzech a školeních se doporučuje i od profíků volat na klasická čísla, je to daleklo rychlejší cesta k pomoci akorát se o tom nemluví.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co stym ma navigacia? Ecall vyuziva vlastnu jednotku gps v aute, nezavislu od nicoho, niektore maju v sebe aj bateriu. Navvyse sa tento signal moze pouzivat na synchronizaciu casu v pristrojovke. Res jednotka moze zabezpecovat informacie pre vstavane MMC ako je navigacia. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...