Přejít na obsah

Únik chladiacej kvapaliny.


kimmi

Doporučené příspěvky

Dnes mi mechanik povedal že to nevie presne identifikovať ale niekde spod sania také niečo tvrdil, nemôže to byty z rúrky kurenia,ta je skrytá pod saním,čo sa týka eventuálne tesnenia pod hlavou tak chladiaca čistá,olej Ok, výfuk ani biely ani namodraly dym.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

V mém autu (r. v. 2014) se projevil únik chladicí kapaliny dvakrát. Před třemi lety zasvítila kontrolka, dolila jsem kapalinu, ta stejným tempem ubývala dál (za pár dnů znovu k min). V servisu zjistili, že prosakuje topná trubka (černá plastová krabička mezi trubkami - prosakovala v bočních svárech). Zjištění závady i výměna trvaly jen pár hodin. Cena trubky - pár stovek Kč. 

Za necelý rok kapalina začala ubývat znovu, tentokrát ale nesvítila kontrolka, protože úbytek se vždy zastavil asi 2 cm pod min ryskou, 

kdy ještě kontrolka nesvítila. Dolila jsem, kapalina opět ubývala, ale jen do asi 2 cm pod min ryskou atd. Kdybych se občas nepodívala pod kapotu, úbytek asi ani nezjistím... Pod nádobkou na chladicí kapalinu bylo nastříkáno - mokro. Zjistilo se, že nádobka je prasklá v okolí sváru. Bylo třeba tedy jen vyměnit nádobku, chladicí kapalinu tuším tehdy neměnili, jelikož byla čistá. (K výměně potom došlo za rok při výměně rozvodů a vodní pumpy.) 

Od výměny nádobky, kapalinu už nebylo třeba dolévat, jen po výměně rozvodů a pumpy, ale to byla tehdy jednorázová záležitost. 

Možná dolévají něco vždy při výměně oleje, ale jen z hladiny něco nad min do hladiny něco pod max.

 

o po

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Ahoj,chci se zeptat taky mi to teče na 63 kw verzi,ale napadlo mědík jestli se to nedá vyřadit,je k tomu špatný přístup a je to propojené mezi expanzní nadobkou a chladičem,tak propojit to přímo jednou hadicí aby to neprotékalo přes tenhle předehřev.Máte někdo s tím zkušenost fabie 1  55kw to třeba vubec nemá.dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...