Přejít na obsah

Bliknutí směrovek po zamčení auta.


MELLO

Doporučené příspěvky

Chci se zeptat majitelů s origo alarmem z výroby na jednu věc. Já pokaždé když dálkou zamknu auto, tak ho paranoidně obejdu, jestli zajely všechny kolíčky a jestli je tudíž auto zajištěné. Když nejsou při zamykání dovřené nějaké dveře, tak se auto nezamkne a tím pádem nebliknou ani směrovky.

Moje otázka zní: Kdyby po zamknutí dálkou jeden kolíček nazapadnul a tudíž by dveře nebyly zajištěné ( nebo kufr ) jestli by i tak blikly směrovky nebo ne? Jestli se na to dá spolehnou, potom bych nemusel obcházet auto jak troblodit. Dík za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

original central mi robi nasledovne: ak mam jedne zadne dvere otvorene on ich zavrie a svetla zabliknu ako maju.

Inac sa divim ze to mas napojene na smerovky a nie na svetla :o

prečo by to mal mať na svetla?

zrejme ma komfortku aj s alarmom (či?)

ale,

ked nechaš pootvorene vodičove dvere, auto nezamkneš. ak nechaš pootvorene ostatne dvere auto sa zamkne a bliknu aj smerovky. dvere sa však nedaju otvoriť, takisto aj kufor.

a ja neviem čo riešiš...pokial maš origo alarm musi ťa upozorniť že si nechal buď otvorene okno aleb dvere..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nesouhlasí, když nemám dovřené zadní dveře nebo u spolujezdce, tak směrovky nejen že nebliknou, ale ani se nezajistí auto ( vyzkoušeno ) Jinak při uzamčení blikne 1x, při odemknutí 2x. To mě nedošlo, že zajištěné auto indikuje dioda, nicméně abych viděl že bliká, musím být stejně blízko, ajko když kontroluju kolíčky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a este neviem aky mas central na fabii ale ja mam dvojity. napr. favorit s centralom urobi cvak. mne ten dvojity spravy cvak, cvak. vraj je to nejaky bezpecnostny proti vyhackovaniu.

ano je to SAFE a ked znovu stlacis tusim dvakrat zamknut sa safe zrusi a da sa otvorit aj zvnutra...

ale s5ť k teme...MELLO ked nechas otvoreny kufor (nie uplne ale cvaknuty tak ze ho rukou neotvoris..da sa zamknut?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to byl vyzkoušet. Když není dovřený kufr nebo kterékoliv dveře mimo řidičovy, tak se auto zamkne, odpojí se táhla ( dvojité cvaknutí ), začne blikat dioda, nicméně nebliknou směrovky - to by podle mě znamenalo, že se neaktivuje alarm. Při opětovném odemknutí už ovšem bliknou směrovky 2x jak mají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak bol som to vyskusat, origo central bez alarmu. otvorenie 2x bliknu smerovky zamknutie 1x bliknu smerovky a zacne blikat dioda. otvorene dvere a zamkol som smerovky 1x blikli a zacala blikat aj dioda buchol som dverami a boli zamknute cize zaver je jedno ci mas zavrete alebo otvorene dvere vsetko je bez zmeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Origo centrál i alarm a takto:

Vše zavřené-bliknou jednou směrovky a auto se zamkne, bliká LED

Otevřené dveře řidiče-auto se nezamkne a směrovky nebliknou, ani LED nebliká

Otevřené zadní dveře nebo kufr-auto se zamkne, směrovky nebliknou, LED bliká. Po dovření otevřených dveří bliknou směrovky.

Ještě doplním, že směrovky indikují zamčení auta a LED ve dveřích indikuje zapnutí ALARMu (pokud je jím vozidlo vybaveno, viz Návod str.8)

Editováno: , autor: Flag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ja mam origo central aj SAFE mod klucik vystrelovati ale smerovky mi nebliku.. iba sa mi zamkne auto.. neviete cim to je??? skusal som to nadstavit aj vagom ale na adrese ktora je pisana ako kodovanie bliknutia smeroviek pri uzamknuti mi nic nenaslo.. mam fabiu rv 2001 komfort...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..to nastavenie by malo byť v 46-ke. Tuším. Bol som si to nastaviť v servise. Mal som rovnaký problém ako je popísaný vyššie. Typická paranoja. Zamkol som auto a aj tak som sa vrátil, pretože som po 10 metroch nevedel, či som zamkol... je tam adresa na aktiváciu - deaktiváciu akustického signálu alarmu, detto na smerové svetlá..... šlo to v pohode... / po rade Makova -_- /

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to akustické oznámení zamknutí/odemknutí jsem si nechal chvíli po koupi taky aktivovat, ale je to tak nepříjemné a uširvoucí kvíkání, že jsem ho po měsící nechal deaktivovat. Skoro jsem se až styděl, když jsem zamykal/odemykal a v okolí někdo byl. :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 let později...

Zdravím všetkých. Nechcem vytvárať novú tému tak skúsim tu.

Som čerstvý majiteľ Škoda Fabia 1.2HTP r.2004, a nedá mi pokoj jedna vec. Keď zamknem auto diaľkovým (origo centrál, vyskakovací kľúč) tak mi bliknu smerovky ale po asi 1-2 sekundách mi na sekundu zasvietia aj predné obrysové žiarovky. Je to normálne ? Lebo nikde ani v príručke som nič o tom nenašiel. Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...