MELLO Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Chci se zeptat majitelů s origo alarmem z výroby na jednu věc. Já pokaždé když dálkou zamknu auto, tak ho paranoidně obejdu, jestli zajely všechny kolíčky a jestli je tudíž auto zajištěné. Když nejsou při zamykání dovřené nějaké dveře, tak se auto nezamkne a tím pádem nebliknou ani směrovky. Moje otázka zní: Kdyby po zamknutí dálkou jeden kolíček nazapadnul a tudíž by dveře nebyly zajištěné ( nebo kufr ) jestli by i tak blikly směrovky nebo ne? Jestli se na to dá spolehnou, potom bych nemusel obcházet auto jak troblodit. Dík za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabka2004 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 original central mi robi nasledovne: ak mam jedne zadne dvere otvorene on ich zavrie a svetla zabliknu ako maju. Inac sa divim ze to mas napojene na smerovky a nie na svetla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 original central mi robi nasledovne: ak mam jedne zadne dvere otvorene on ich zavrie a svetla zabliknu ako maju.Inac sa divim ze to mas napojene na smerovky a nie na svetla prečo by to mal mať na svetla? zrejme ma komfortku aj s alarmom (či?) ale, ked nechaš pootvorene vodičove dvere, auto nezamkneš. ak nechaš pootvorene ostatne dvere auto sa zamkne a bliknu aj smerovky. dvere sa však nedaju otvoriť, takisto aj kufor. a ja neviem čo riešiš...pokial maš origo alarm musi ťa upozorniť že si nechal buď otvorene okno aleb dvere.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 mam tiez origo central na dialkac a smerovky mi pri zamknuti bliknu 2-3 krat nepocital som to. ked mas dobre zavrete dvere a zamknes tak ti zacne blikat dioda na dverach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flag Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Mně taky blikají směrovky. Jak je to s ostatním se podívám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MELLO Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 Tak to nesouhlasí, když nemám dovřené zadní dveře nebo u spolujezdce, tak směrovky nejen že nebliknou, ale ani se nezajistí auto ( vyzkoušeno ) Jinak při uzamčení blikne 1x, při odemknutí 2x. To mě nedošlo, že zajištěné auto indikuje dioda, nicméně abych viděl že bliká, musím být stejně blízko, ajko když kontroluju kolíčky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 a este neviem aky mas central na fabii ale ja mam dvojity. napr. favorit s centralom urobi cvak. mne ten dvojity spravy cvak, cvak. vraj je to nejaky bezpecnostny proti vyhackovaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabka2004 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 ja sa na to musim pozriet ako to vlastne funguje s otvorenymi dverami. Ale od vyroby mam central nastaveny na dialkac na svetla a nie na smerovky, niekde v DP som aj cital preco je to tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 a este neviem aky mas central na fabii ale ja mam dvojity. napr. favorit s centralom urobi cvak. mne ten dvojity spravy cvak, cvak. vraj je to nejaky bezpecnostny proti vyhackovaniu. ano je to SAFE a ked znovu stlacis tusim dvakrat zamknut sa safe zrusi a da sa otvorit aj zvnutra... ale s5ť k teme...MELLO ked nechas otvoreny kufor (nie uplne ale cvaknuty tak ze ho rukou neotvoris..da sa zamknut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabka2004 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 aj ja mam safe system Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 dnes to presne omrknem a dam vam vediet ako to presne je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MELLO Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 Tak jsem to byl vyzkoušet. Když není dovřený kufr nebo kterékoliv dveře mimo řidičovy, tak se auto zamkne, odpojí se táhla ( dvojité cvaknutí ), začne blikat dioda, nicméně nebliknou směrovky - to by podle mě znamenalo, že se neaktivuje alarm. Při opětovném odemknutí už ovšem bliknou směrovky 2x jak mají. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 tak bol som to vyskusat, origo central bez alarmu. otvorenie 2x bliknu smerovky zamknutie 1x bliknu smerovky a zacne blikat dioda. otvorene dvere a zamkol som smerovky 1x blikli a zacala blikat aj dioda buchol som dverami a boli zamknute cize zaver je jedno ci mas zavrete alebo otvorene dvere vsetko je bez zmeny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flag Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 (edited) Origo centrál i alarm a takto: Vše zavřené-bliknou jednou směrovky a auto se zamkne, bliká LED Otevřené dveře řidiče-auto se nezamkne a směrovky nebliknou, ani LED nebliká Otevřené zadní dveře nebo kufr-auto se zamkne, směrovky nebliknou, LED bliká. Po dovření otevřených dveří bliknou směrovky. Ještě doplním, že směrovky indikují zamčení auta a LED ve dveřích indikuje zapnutí ALARMu (pokud je jím vozidlo vybaveno, viz Návod str.8) Edited November 12, 2006 by Flag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dula Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Pokud máš origo alarm je výhodné ještě aktivovat akustické potvrzení uzamčení (jedenkrát kvíkne). Pokud auto kvíkne je zamčené a není třeba nic kontrolovat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alco Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Ja mam origo central aj SAFE mod klucik vystrelovati ale smerovky mi nebliku.. iba sa mi zamkne auto.. neviete cim to je??? skusal som to nadstavit aj vagom ale na adrese ktora je pisana ako kodovanie bliknutia smeroviek pri uzamknuti mi nic nenaslo.. mam fabiu rv 2001 komfort... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profor Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 kde presne si to nastavoval? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
typhoons Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Mam taky komfort 2000 a pri zamykani mi to neblikne.... jen kdyz odemykam tak 2x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alco Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 myslim ze v komfortke kanal 8 a kanal 9 ale pisalo mi ze nemam tam taky kanal... mne to neblikne ani ked odomknem ani ked zamknem... proste nic.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Hawk Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 ..to nastavenie by malo byť v 46-ke. Tuším. Bol som si to nastaviť v servise. Mal som rovnaký problém ako je popísaný vyššie. Typická paranoja. Zamkol som auto a aj tak som sa vrátil, pretože som po 10 metroch nevedel, či som zamkol... je tam adresa na aktiváciu - deaktiváciu akustického signálu alarmu, detto na smerové svetlá..... šlo to v pohode... / po rade Makova / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MELLO Posted March 13, 2007 Author Share Posted March 13, 2007 Tak to akustické oznámení zamknutí/odemknutí jsem si nechal chvíli po koupi taky aktivovat, ale je to tak nepříjemné a uširvoucí kvíkání, že jsem ho po měsící nechal deaktivovat. Skoro jsem se až styděl, když jsem zamykal/odemykal a v okolí někdo byl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prokoppd Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Zdravím všetkých. Nechcem vytvárať novú tému tak skúsim tu. Som čerstvý majiteľ Škoda Fabia 1.2HTP r.2004, a nedá mi pokoj jedna vec. Keď zamknem auto diaľkovým (origo centrál, vyskakovací kľúč) tak mi bliknu smerovky ale po asi 1-2 sekundách mi na sekundu zasvietia aj predné obrysové žiarovky. Je to normálne ? Lebo nikde ani v príručke som nič o tom nenašiel. Ďakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts