Přejít na obsah

Parkovaci asistent


silentjosef

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám problém začal mi vypadávat parkovací asistent. Nejprve se to projevovalo, že při zařazení zpátečky se ozval tón zařazení zpátečky. Pak dlouhý tón asi 3 sekundy dlouhý, rozblikalo se tlačítko vedle šaltrpáky pro aktivaci parkovacího systému a pak nic. Po vypnutí a znovu zapnutí klíčku stejný problém. při napíchnutí na VCDS to psalo že přední levý snímač uprostřed nedává signál. Tak jsem byl připraven koupit nový. Ale včera se stalo, že ten dlouhý tón se už neozval, tlačítko na aktivaci parkovacího systému vůbec nereaguje a už se ani nerozbliká zelená/oranžová, ale stále svítí zeleně.

Při připojení VCDS to vůbec nepočítá s přední stranou.

 

Zadní snímače to píše

Pravý OK

Pravý střední Nenainstalován

Levý střední Nenainstalován

Levý neinstalován

 

Přičemž když se k zadním snímačům přiblížím tak pípa zadní pípák.

 

Když přepnu VCDS na měření vzdálenosti zadních snímačů, tak to píše

pravý 80 cm

pravý střední N/A

levý střední N/A

levý N/A

 

Při přepnutí na přední snímače to píše u všech NENAINSTALOVÁN, ale při přepnutí na měření vzdálenosti to u předních píše nějaké vzdálenosti kolem 90 cm. Ty hodnoty trošku lítají. Při přiblížení k těm předním snímačům si to žije svým životem a nemění se to v závislosti na přibližování.

 

Při pokusu o  základní nastavení to napíše error. Při adaptaci na kanálu 00 to napíše reset all factory defaults, uložím to, ale stejně se nic nezmění.

Další problém je taky, že řídící jednotka při komunikaci hodně často padá a VCDS napíše Příliš mnoho komunikačních chyb k pokračování a musím se s ní spojit znova. Tipuju to na vadnou jednotku.

 

Zajímá mě tedy zda k tomu aistentu není nějaký login, který zpřístupní nastavení ve více kanálech. Nebo zda k tomu asistentu není nějaká servisní dokumentace. Já na netu nic nenašel a dílenská příručka z Mladý Boleslavi je taky na slovo skoupá. Řídíci jednotka je to 3U0 919 283 B což je jednotka pro přední i zadní snímače a je umístěna v zavazadlovém prostoru pod tapecírunkem. Je vcelku přístupná.

 

Lidičky, jestli někdo máte nějaké poznatky, rád se poučím. Jen prosím ne takový ty rozumy jako, že to mám vyhodit, nechat to nefunkční, nebo tam dát nějakou univerzálku a displej. Chci to zprovoznit tak, jak to bylo zkonstruováno.

Děkuji moc.

Editováno: , autor: silentjosef
Nové zjištění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den,

 

mám úplně stejný problém. Včera jsem vůz projel diagnostikou a parkovací senzory mi to vůbec neotestovalo. Když jsem zkoušel test vynutit, napsalo mi to, že parkovací senzory nejsou nainstalovány, tak nemůžou být ani testovány.

 

Je to zajímavé, nevím co s tím. Asi se podívám, jestli je vše správně zapojené a pokud ano, tak to musí být řídící jednotka, co jiného...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...