Přejít na obsah

Nefunkcni zadni zamky dveri


Tanas

Doporučené příspěvky

Ahoj,

resim Fabii 2 rok 2005 a nefunkcni oba dva zadni zamky dveri. Koupil jsem starsi originaly a ani jeden neni funkcni. Ve starych ani v novych po zamknuti nic necvaka. Propiskal jsem kabelaz z B sloupku ke konektoru zamku a vse v pohode.

 Jde nejak odzkouset funkcnost zamku doma na stole? Tzn ze bych pripojil nejake napeti a zamek by zamknul popr odemknul?

Jinak palubak ukazuje otevrene i zavrene dvere podle mikrospinacu v poradku na novych i starych zamcich , s tim problem neni.

Jen to proste nezamyka. Musim rucne zamknout pres skvirku ve dverich primo na zamku. 

Mate nejaky napad co s tim?

 

Diky za kazdou radu :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, Tanas napsal:

Fabii 2 rok 2005

To bude asi překlep... Možnosti jsou jen dvě - špatný jeden z mikrospínačů (či celý mechanismus), nebo zlomený kterýkoli úsek kabelu. Sám jsem už 2 zámky měnil, další dva neindikují otevření dveří a tam je to zlomeným kabelem (zrovna ten LZ, kam si odkládám věci, takže se auto klidně zamkne, protože není ukončen bezp. timeout (odemknout-zamknout bez otvírání, startování aj.) - to je teda náhoda. Projevilo se to dejme tomu průběžně za 2 roky, což je na 14leté auto minimum času. Pokud si pamatuji, tak 1 zámek stojí asi 2500 bez DPH ("originál"), kabel (můj úsek) asi podobně + vždy práce s rozborkou dveří.

Poznámka - v diag. je prý položka "zamknutí" a pak "zajištění" - obě dvě musejí dát správnou hodnotu. To zajištění je podle mě to "druhé" zarachocení, když klíčkem poprvé zamkneš dveře. Další mačkání už dělá jen nějakou část zabezpečení vozidla. Ještě si projdi, jak svítí kontrolka dveří na palubce otvíráním dveří po jedněch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ano to by preklep je to 2007 :)

palubak indikuje spravne otevrene i zavrene dvere takze mikrospinace jsou OK. Jak jsem psal vyse, kabelaz jsem meril  od konektoru B sloupku po  konektor zamku a vse piskalo, takze prerusena kabelaz v tomto useku nejspise nebude. Zamky nove i stare vubec necvakaji.

Zkusim to jeste projet pres diagnostiku u kamose co mi to vyhodi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...