Přejít na obsah

Problém s připojením telefonu k infotainmentu


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

prosím o radu, budou to už skoro 2 týdny, co jsem převzal novou Octavii IV a doposud se mi nepodařilo připojit telefon (Samsung Galaxy S20) k infotainmentu Bolero - respektive telefon se na pozadí nějak očividně připojí, jelikož příchozí hovor se na infotainmentu zobrazí a přes něj v pořádku proběhne, ale pokud zvolím v nabídce Telefon, zobrazí se mi informace, že žádné zařízení není připojené a ani v dostupných zařízeních nic není k výběru.

Pokud na telefonu zapnu bluetooth, zobrazí se na infotainmentu informace ohledně párování včetně hesla - potvrdím párování na infotainmentu i na telefonu, ale v dostupných zařízeních se nic nezobrazí. Zkoušel jsem již několikrát systém obnovit do továrního nastavení, telefon připojovat přes usb i wlan, ale vždy stejný výsledek. Podle informací na stránkách škody je Samsung Galaxy S20 podporovaný.

Stejný problém mám i s připojením android auto, na telefonu mi to zobrazuje, že je připojené, že mám pokračovat na displeji auta, ale tam se to tváří, že není nic připojené.

Neřešil jste prosím někdo podobný problém? Už mě moc nenapadá, co vyzkoušet.

Děkuji

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za reakci, neuvědomuji, že by se mě to při párování na něco takového ptalo, vždy se podle mě jen zobrazí obrazovka s informací o párování s daným zařízením a jeho pinem a ve chvíli, kdy toto potvrdím, tak se dostanu zpátky na výběr zařízení, kde ale žádné není.

Nejsem si teď jistý, jestli mezi Bolerem a Columbusem není rozdíl jen v navigaci, protože i v tom Boleru mám volbu navigace, ale pouze s informací, že funkce není podporována :-)

Začínám se trošku obávat, jestli to nebude na nějaké kompletní přehrání software v servisu, protože mi to přijde dost zvláštní, jak se to chová.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

 

vyřešil jsi to? Mám to samé, hraju hudbu, telefonuju, ale auto tvrdí to, co jsi fotil a udělá to úplně s každým telefonem, který spáruju.. a díky tomu nefunguje ani android auto, protože neví, k čemu se má pojit, ale telefon říká, že připojeno.

 

V servise mi řekli, že nevědí co s tím, že je to na garanci a může to trvat až měsíc (to nasrat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Stejný problém. Samsung Galaxy S21 s Androidem 12 (ani ťuk) stejně tak Iphone 7 s IOS 15.3

Problém ale je, že i když člověk po servisu chce aktualizaci (verze 816G a software 1804) tak protože jí ŠA zatím nevydala pro můj VIN kód, tak se servis bojí jakoukoliv novější nahrát, aby auto nepřišlo o záruku.

Zkusím napsat přímo do ŠA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě info, zkoušel jsem se spárovat i u kolegy v autě a rozhodil jsem mu celý Infotainment tak, že už se ani on nedokázal připojit. Vypadá to na nějakou nekompatibilitu s Androidem 12. Domněnka je, že zaseká Infotainment požadavky a ten přestane na Bluetooth reagovat.

Zkoušel jsem znovu tovární nastavení a nejdřív spárovat s IPhonem a hle, Carplay naskočil. Pokud jsem začal Androidem, IPhone se nechytal.

Mám z toho teď kočkopsa, Média jedu přes Android, Carplay přes IPhone. Ale nechce se mi pořád tahat 2 telefony a primárně bych potřeboval zprovoznit Android.

Snad s nějakou další aktualizací

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě info, po vypnutí a nastartování už nefungoval zase ani IPhone. Opět tovární nastavení, opět IPhone a Carplay funguje. Zkoušel jsem ještě připojit telefon s Androidem bez bluetooth => jenom přes kabel a ani to nenajde.

Hlavní problém je, že mi k mému VIN prostě nový SW nenahrají, pokud ho neuvolní ŠA.

Jinak auto mám dodané v lednu 22, datum výroby (ne přihlášení)  je 10.1.22 ale nedalo mi to a kouknul jsem na jediné správné místo (kabelový svazek) a vyfásnul jsem bohužel jedno z těch "kopřivových" aut -> svazek vyrobený v půlce 07/21, takže auto tak max +3dny od datumu výroby svazku.

To vysvětluje tu H56 s verzí 816G a SW 1804

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj,

trochu dotaz mimo toto téma, ale snad to nebude vadit.

Používám dvousimkový telefon a donedávna to fungovalo úplně v pohodě. Systém infotainmentu přebíral od telefonu info, z jaké sim má kterému kontaktu volat. Pokud to nebylo jasné, vyskočila volba na telefonu.

Po nějaké aktualizaci ale už toto nefunguje a veškeré hovory přes infotainment jsou automaticky z první sim. Nevěděl by někdo jak toto nastavení změnit?

 

Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Dotaz: ty alebo škodovka chcete povedať, že máš kontakty uložené len na cloude a nie v telefone?

čo sa stane ak prepneš na režim "v lietadle" to sa ti stratia všetky kontakty z telefonu? Neviem či sa dá takto priblblo ihpone nastaviť vôbec. Možno áno, ale prečo to tak chceš mať?

 

skús uložiť pár kontaktov na SIM-ku a vyskúšaj či tieto kontakty v zozname infotainment zobrazí.

 

na infotainmente je funkcia "načítať kontakty" skúšal si čo to urobí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, kontakty mám roky uložené na gmaily, hlavne kvôli tomu, že keď napríklad stratím mobil, nový prihlásim na môj gmail účet a hneď mám dispozícii aj všetky kontakty. Pri režime "v lietadle" vidím všetky kontakty, ale volať sa samozrejme nedá. V podstate nikde neviem nájsť, ako sa dajú uložiť kontakty do pamäti telefónu na iPhone. S tou SIMkou to skúsiť môžem. "načítať kontakty" nefunguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...