Přejít na obsah

brzdová kapalina se nevrací


Monika8

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás všechny. Mám jedničkovou fabii rok výroby 2005. Stalo se to, že sama od sebe brzdí. Strašně se přehřívají kotouče s destičkami. Dlouho nikdo nemohl přijít na to proč. Teď víme, že se nevrací brzdová kapalina. Ta se pak přehřívá a tím se přehřívají brzdy, až se pak zaseknou. V tu chvíli nejde ani moc otočit volantem. Vše co se týče brzdového systému je vyměněné za nové součástky (kotouče, destičky, brzdiče, jedna těhlice, hlavní brzdový válec, hadičky). A stále si nikdo neví rady, proč se nevrací kapalina. Nemáte někdo typ?

 

Díky moc

 

P.S.: jsem jen ženská, tak se případně omlouvám za neodborné termíny :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednak jsi se netrefila do modelu auta. Tady je sekce Fabia II. Moderáror to asi přesune.

Ale když už byl vyměněný taky hlavní brzdový válec, a pořád to dělá, tak nezbývá, něž že se nevrací pedál. Vím že to dělávaly Felicie. Asi to bude podobné. Na vyzkoušení zkus po brždění, špičkou boty pedál zdvihnout, jestli to pomůže a odbrzdí. Jestli ano, tak se pedály budou muset rozebrat a uvolnit. Na Feldě jsem to kdysi dělal. Bylo tam silonové pouzdro a stačilo je ošmirglovat a namazat. Ale rozebrání bylo dosti složité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mezi tyčkou, která tlačí do pístu hlavního brzdového válce (HBV) a pístem HBV musí být vůle, aby se otevíraly ventilky, které pouští kapalinu zpět do nádržky. Na zkoušku bych povolil (o 1/2 otáčky) 2 matice, které připevňují HBV k posilovači. A nebo by mohl (ale o tom jsem ještě neslyšel) zlobit posilovač, že by sám přibržďoval. Na zkoušku odpojit podtlakovou hadici.

 

Něco podobného se řešilo tady https://forum.skodahome.cz/topic/142196-auto-bribr%C5%BE%C4%8Fuje/?do=findComment&comment=2301832

 

P.S. Na holku dobrý, těhlice, to dneska neznají ani chlapi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...