Přejít na obsah

Po zapnutí zapalování se zařazenou zpátečkou nefunguje parkovací kamera


KKubaKuba

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

Mám problém s parkovací kamerou na Scale (Style, MY 2020, Paket extra). Parkuju se zařazenou zpátečkou. Pokud zapnu zapalování (při startování i bez) zatímco je zpátečka ještě zařazená (při startování se sešlápnutou spojkou), obraz parkovací kamery ihned naskočí. Když ale vyřadím a zařadím zpátečku zpět - třeba při vyjíždění z úzkého místa - už naskočí jen Pomoc při parkování (senzory) a kameru musím zapnout ručně ikonkou na obrazovce, což při vyjíždění je vážně opruz. Po rozjetí nad 15 km/h a vypnutí pomoci při parkování, nebo při jejím vypnutí tlačítkem u řadící páky a opětovném zapnutí to funguje normálně. Taky to funguje normálně, když nastartuju brzo (< 2 minuty) po předchozím zaparkování. Dá se to obejít vyřazením zpátečky před zapnutím zapalování/startem - ale nejsem na to zvyklý - zvlášť když stejně typicky první pohyb je vzad, abych mohl lépe vyjet.

Ilustrace problému: https://www.youtube.com/watch?v=3MWElpXti1U a normálně: https://www.youtube.com/watch?v=0fDc42lLn4g

Byl jsem s tím už 4x v autorizovanym servisu. Nejdřív vyměnili kameru, nepomohlo to. Pak updatovali sw v infotainmentu (na 0469), nepomohlo to. Pak updatovali přední senzory, nepomohlo to. Pokaždé do zprávy napsali, že se jim vada neprojevila. Přikládal jsem postupy krok za krokem, i výše odkazovaná videa. Teď is auto nechali týden prý na "konzultace s Boleslaví". Při předání jsem to garančnímu technikovi ukazoval, viděl že se to děje a očividně to nebylo očekávané chování. Výsledek nicméně je, že do garanční zprávy napsali "parkovací kamera bez závad, jedná se o stav techniky" - což je asi nějaká magická věta, které nerozumím, ale zjevně znamená "nevíme co s tim, už sem nechoďte". Prý se tak chovají i ostatní Scaly a nikdo jiný si na to nestěžuje, víc s tím prý neudělají.

Děje se vám to taky? Je nějaký způsob to "hnát výš"?

Editováno: , autor: KKubaKuba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak,tak, majú pravdu v servise. Robí to aj mne, okrem toho sa jasne v návode píše, že sa štartuje bez zaradenej rýchlosti. Ak auto dlhšie stojí, cca 20 min. idú do tzv. spánku všetky asistenčné systémy aj riadiaca jednotka  J519. A po naštartovaní sa musí oživiť a to chvíľku trvá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...