Přejít na obsah

Řazení zpátečky


taktik

Doporučené příspěvky

Mam dotaz.

Ako sa vam radi spiatocka?Mam najazdenych cca 5000km a od zaciatku mam pocit,ze zaradit spiatocku je trosku loteria.

Konkretne...z desiatich zaradeni tam s citom v piatich pripadoch vlezie lahucko a v piatich pripadoch musim vymacknut spojku na podlahu nadoraz a az potom si najde cestu.Narvat nasilu sa tam samozrejme da,ale takto nie.V zabehu som to povazoval za surovy stav a ocakaval som,ze sa to casom zlepsi.Cez zuby nejde,skrtnut sa mi este nepodarilo...paka ide dole lahucko,po miernom tlaku vpred narazi na odpor,ktory musim prekonat na moj vkus hodne zvysenym tlakom...Neviem,ci je to tak normalne.....ci to tak je aj u inych rapidov.Hovorim samozrejme o nastartovanom motore a aute v klude.

 

Vcera som bol v servise,odskusal som si ine nastartovane auto a podla mna tam isla spiatocka podstatne lahsie.

Technik par krat nadrzo nasilu narval spiatocku a tvrdil ok,po upozorneni....nech ju tam skusi dat s citom...samozrejme sa mu to nepodarilo.Navrhol riesenie...nechat tam,co chapem...Ikolo vymena oleja v prevodovke./??? 5000km/

IIkolo prevodovka dole a vymena spojky....pripadne prevodovky...na co som sa postavil a isiel prec..idem do ineho zarucneho servisu.

 

Ake su vase postrehy a skusenosti s radenim spiatocky???

Mozne riesenie???

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem na tom podobně - zpátečku dám tak 1x z pěti  blbě, aspoň že to vždycky pípne jinak bych nevěděl jesli ji tam mám nebo ne:)....mně nikdy zpátečka u škodovek pořádně nešla...mám radši, a jsem zvyklý, na přizvedávání kroužku (měla to alfa i rencek, podle mě lepší systém)....

s jedničkou problém nemám....

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ťeď už můžu taky přednést praktický názor a jsem na tom stejně - taky zpátečka občas zazlobí. Mám sice najeto nějakých 420km, ale tohle jsem u nového vozu nečekal a překvapilo mě to. Ale jelikož je to můj první nový vůz, tak nevím, jak na něco reagovat. Je mi jasné, že si vše má sednout a "ošoupat" se, ale aby to hned takto zlobilo :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě od začátku šla zpátečka pěkně, ale jednička špatně. Říkal jsem si je to nový bude to dobrý. A taky jo, teď mám najeto 9.000km a v pořádku. Při řazení zpátečky ještě chvilku počkám jak poklesnou otáčky a řadím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

mám teď najeto 5500 a poslední 3 týdny jsem měl dovolenou a jezdil jsem hodně město a krátký trasy a zpátečku jsem řadil několikrát denně, jinak ji používám tak 5x týdně, světe div se, ale už je řazení ok a vyloženě si to řezení teď užívám. chce to jenom nechat sednout a furt couvat než se to srovná :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Souhlas s bicista : pokud nejde lehce zařadit, několikrát povolit spojku, sešlápnout a zkusit znovu. Popřípadě trošičku popojet autem vpřed a potom teprve zařadit zpátečku. Hlavně 1. ZCELA vyšlápnout spojkový pedál, 2. zatlačit řadící páku ZCELA dolů, 3. vychýlit zcela vlevo, 4. zařadit zpětný chod rovně směrem dopředu. Nespěchat !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Chtěl jsem se zeptat, jestli se vám taky stává, že někdy zařadíte zpátečku (dokonce senzory parkování se aktivují), ale když chcete couvat, jde to přes zuby? Stalo se mi to asi 3 krát. Teď už když si nejsem 100% jistý, že to tam je (podle citu a zvuku), tak tam tu zpátečku někdy dávám napodruhé (dám neutrál, pustím spojku, zmáčknu spojku a ještě jednou zkusím zařadit zpátečku..). Samozřejmě auto během toho není v pohybu.

 

Mám to reklamovat nebo je to OK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz pipnou senzory, tak to neznamena ze tam ta zpatecka opravdu je. Jeste to chce trochu zatlacit az tam uplne zapadne. Samozrejme to nesmis buh vi jak rvat. Kdyz to nejde, tak to chce vyradit a znovu to zkusit. Jak pise Pusher. U noveho auta to zlobi...

Editováno: , autor: vlakras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...