Přejít na obsah

Počas jazdy prestane ísť ventilátor kúrenia


Majo8585

Doporučené příspěvky

Ahojte, mám problém s ventilátorom kúrenia. Rapid 1,6 TDI MR15 automatická klimatizácia. Niekedy sa mi stáva, že počas dlhšej jazdy prestane fúkať vzduch. Ventilátor sa roztočí iba pri dvoch najvyšších intenzitách, keď znížim tak zase prestane. Nepomáha zmena teploty, zapnutie/vypnutie AC, ani žiadne tlačítko. Jediná vec, ktorá na 10 sekúnd zapne fúkanie je ťuknutie do páčky ostreku predného skla. To keď urobím, tak vždy na 10 sekúnd funguje. Niekedy cca po hodine jazdy začne samo zase normálne fúkať.

Zaujímavé je, že presne tento problém mala moja svokra na firemnom Rapide, tak nemyslím, že to je niečo vynimočne, ale nikde na fórach som o tom nič nenašiel. Bohužiaľ svokra už nevie, ako jej to vtedy vyriešili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na tomto fóre sa veru o tom píše, len treba hľadať. Presne toto mi robilo na Rapidke 2014 v lete, keď bolo veľmi teplo a bola pustená klíma. V návode na obsluhu sa píše, že ak nestíha chladiť chladič klímy,(nakoľko je za chladičom chladiacej kvapaliny a jeden ventilátor), tak klíma prestane fungovať. Ak sa zmenia podmienky, vychladí sa chladič, klíma opäť funguje. Druhá ,ale málopravdepodobná je chyba riadiacej jednotky ventilátora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl, že s chladičem klimy to nesouvisí. Na vině je nejspíš přímo ventilátor nebo motorek klapky V71, který uzavře přístup vzduchu do auta a myslím, že se v té chvíli snižují otáčky ventilátoru. Každopádně první bych udělal diagnostiku, co kde se v klimě děje nekalého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je jasné. Klapka V71, což je klapka vnitřního okruhu nebo-li ta v palubce, co uzavírá přístup vzduchu do kabiny, odchází. To se mě děje taky. Dokonce v Chorvatsku na dálnici ve vedru se přehodily koncové polohy a ačkoliv měla být klapka otevřena naplno, byla zavřena. V autě bylo k padnutí, protože ventilátor neběžel naplno, ačkoliv to ukazovalo plné točky. Vyřešil jsem to vypnutím motoru na odpočívadle a po pauze na kafe se to vzpamatovalo a už to nezazlobilo. Naposledy tedy před asi půl rokem. Mám doma novou klapku V71, ale nedostal jsem se k výměně, protože zatím to není potřeba. Cena klapky V71 je asi 4.000Kč.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...